American Animals

69%

Zajímavosti 5

  • John Waters tento film zařadil na druhé místo mezi svých deset nejoblíbenějších filmů uvedených v roce 2018.
  • Film se natáčel v knihovně Davidson College v týdnu jarních prázdnin 2017. Přes chaos techniky, herců, komparzistů a všech technických lidí, kteří jsou k natáčení filmu potřeba, zaměstnanci knihovny nadále vykonávali svou práci. Někteří zaměstnanci byli požádáni, aby předložili své snímky hlav, které by mohly být do filmu obsazeny, což vedlo k tomu, že jedna osoba byla do filmu pozvána. Pro zaměstnance však bylo nevýhodné, aby si kvůli účinkování ve filmu odskočili od své práce, a proto se ve filmu neobjevil žádný zaměstnanec. Pokud se však pozorně podíváte na záběry natočené v knihovně, jsou tam kanceláře se staženými žaluziemi. Zaměstnanci za těmito žaluziemi pilně pracují a zajišťují, aby knihovna stále fungovala.
  • Jedná se o skutečný příběh vysokoškolských studentů, kteří z Transylvánské univerzity v Lexingtonu ve státě Kentucky ukradli drahocennou knihu. Přestože se film natáčel v Severní Karolíně.
  • Obrázky zobrazené během úvodních titulků jsou dílem skutečného Spencera Reinharda.
  • Během natáčení se herci nesměli setkat se svými skutečnými protějšky, protože se režisér obával, že by s nimi sympatizovali a/nebo je hráli v určitém světle.