Úniková hra

65%

Zajímavosti 11

  • Adresa Amandy Harperové v řidičském průkazu je 5063 Camp Butler Road, Springfield, Illinois. To je adresa národního hřbitova Camp Butler.
  • Po filmech Escape Room (2017), Escape Room (2017) a No Escape Room (2018) je to čtvrtý film o únikových místnostech, který byl uveden v průběhu dvou let.
  • Po smrti pěti polských teenagerek, které zahynuly při požáru v polské únikové místnosti, bylo datum premiéry filmu v řadě zemí z úcty k zemřelým dívkám o několik měsíců posunuto.
  • Při rozhovoru se spolubydlící na koleji vysloví Zoey příjmení Leonharda Eulera jako "YOU-ler", nikoli "OY-ler", což je jméno, které by každý fyzik, matematik nebo student těchto oborů dobře znal.
  • Pozorovatelé nemají žádnou kontrolu nad tím, kdo zemře. Je to test přežití nejsilnějšího. Čtvrtou místnost však může vyřešit pouze Ben, protože se opírá o jeho znalost amerického znakového jazyka. Kdyby zemřel dříve, hra by byla nevyhratelná, a ne přežití nejsilnějších.
  • V oficiálním traileru je výhra za úspěšný útěk označena jako 1 000 000 dolarů, ale ve filmu je to pouze 10 000 dolarů, jak je vidět na vstupním poukazu a jak je uvedeno postavami, když se poprvé sejdou. Přesto je vstupní poukaz s vytištěnou částkou 10 000 dolarů krátce vidět i v traileru.
  • V místnosti vzhůru nohama, když Amanda leze na bar a hledá stopy nebo chybějící kliku, říká, že našla trezor a k jeho odemčení potřebuje čtyřmístný kód, ale není možné, aby věděla, kolik čísel budou potřebovat k odemčení trezoru; na přední straně je jen obyčejná klávesnice 0-9, ale žádný návod, jak dlouhý by měl být správný kód. Nakonec získali čtyři číslice ze skládačky, jakmile ji Zoey vyřešila, ale to Amanda nemohla vědět, když náhodně tvrdila, že pro začátek potřebují čtyřmístný kód.
  • Poslední místnost s hádankou (rovněž zobrazená na začátku filmu) má dveře s kódem, kde je třeba zasunout čtyři čísla do středového čtverce. Když se podíváte pozorně, uvidíte, že každé pohyblivé číslo (nejen to správné) je na vlastní dráze, oddělené od ostatních. To v podstatě znamená, že hádanku lze vyřešit bez ohledu na nápovědu, protože na rohy čtverce nelze umístit žádná nesprávná čísla.
  • V první místnosti nemělo smysl plnit sklenice vodou. Do otvorů mohli snadno umístit prázdné sklenice a na ně postavit knihy.
  • Je silně naznačeno, že Benovi a Jasonovi byla v předposlední místnosti podána vysoká dávka DMT. DMT nemá protilátku a ani by nebyla potřeba, protože účinky inhalovaného DMT trvají jen asi 15-20 minut.
  • Když si Zoey v kulečníkovém baru vzhůru nohama všimne posuvné skládačky, záběr zobrazující skládačku se otočí vodorovně. Záběr také není vzhůru nohama, přestože se na hlavolam dívá vzhůru. Později, když Mike zvedá Zoey k hlavolamu, je rozložení hlavolamu jiné než při prvním pohledu, pak se dostane k hlavolamu a rozložení se opět změní.