Temné síly

59%

Zajímavosti 4

  • Alexandra Brackenová: Autorka knižní série hraje zdravotní sestru.
  • Ruby čte Zu z knihy "Watership Down" od Richarda Adamse. Verše jsou od lorda Fritha pro El-ahrairaha, Prince of the Rabbits. Frith dosadil jiná zvířata, dravce, aby udržel populaci králíků na uzdě, protože El-ahrairah tak podle pokynů neučinil. Pán Frith vyrovnal sílu králíků tím, že jim dal rychlost a chytrost. Z vyprávění je vystřižena kritická věta: "Celý svět bude tvým nepřítelem, princi s tisíci nepřáteli, a kdykoli tě dostihnou, zabijí tě." A tak se stalo. [Zkráceno: "Nejdříve tě však musí chytit, kopáči, posluchači, běžče, princi s rychlým varováním."]. "Buď lstivý a plný úskoků a tvůj lid nebude nikdy zničen." Příběh je alegorií uvnitř filmu, vypráví o podobných schopnostech a osudech.
  • V knize The Darkest Minds se pro kategorizaci schopností používají tyto barvy: červená (ohnivé schopnosti), oranžová (ovládání mysli), žlutá (elektřina), zelená (pokročilá inteligence) a modrá (telekineze). Žlutá však byla pro film změněna na zlatou.
  • Vysvětluje se, že všichni dospělí se přestěhovali do velkých měst. A skutečně, místa, kam děti chodí, jsou tak opuštěná, že se mohou volně pohybovat za bílého dne, aniž by je někdo hlídal (proto je překvapí lovec odměn - dvakrát). Přesto Rubyini rodiče stále žijí ve stejném domě.