UFO

62%

Zajímavosti 5

  • V čase 1:13:12 Derek a profesor Hendricks hovoří o souřadnicích v kódu, ale musí mít referenční nulový bod, ze kterého se vychází. Není možné, aby mimozemšťané věděli o libovolné nule v Greenwichi.
  • V čase 1:07:13 je práce Yitanga Zhanga s prvočíselnými dvojicemi chybně prezentována jako po sobě jdoucí dvojice prvočísel.
  • Během zpravodajských relací začínají všechna volací písmena zpravodajských stanic písmenem K. V Cincinnati začínají všechny stanice písmenem W.
  • Žádná díra v ději ani chyba postavy: Po hodině filmu vzbudí svou učitelku u ní doma, aby s ní probral svůj matematický problém. Cituje SETI, že mimozemský signál o frekvenci 1420 MHz je stejná frekvence záření jako neutrální vodík, nejběžnější prvek ve vesmíru. Při pokusu o řešení zbývajících dvou proměnných upozorňuje, že mimozemšťané nebudou vědět, co je to metr. Mimozemšťané by také neznali další lidské měrné jednotky, jako je sekunda ani megahertz (1 milion kmitů za sekundu). Bez ohledu na to, jak můžete měřit věci, megahertz a sekunda jsou irelevantní měrné jednotky, protože signál se rovná a má stejnou frekvenci záření jako neutrální vodík, čímž se stanoví nové měrné jednotky.
  • Volně vychází z událostí ze 7. listopadu 2006, kdy několik očitých svědků na mezinárodním letišti Chicago O'Hare (včetně personálu řídicí věže a posádek letadel) nahlásilo neidentifikovaný letecký úkaz (UAP) vznášející se nad bránou C17.