Lynč

44%
Lynč
Rasová diskriminace, xenofobie, předsudky a křivá obvinění – nejen tato témata otevře nový osmidílný seriál České televize Lynč. Projekt se zrodil v rámci workshopu studentů filmových škol vedeném americkým scenáristou Haroldem Apterem. Ten stál mimo jiné za projekty Star Trek: Nová generace, nebo Walker, Texas Ranger. Ústředním tématem je vražda romského mladíka a reakce obyvatel malého města, ve kterém k brutálnímu činu došlo. (Česká televize)



Pas
Pas
6 225 bodů
0
Brutální odpad.Další počinek z dílny České televize , jako propagandistický škvár je to snad pro sluničkáře kvalitní příspěvek do multi-culti společnosti kterou se tady mermomocí snaží vytvořit.Otravné a nechutné scénaristické pojetí kdy vytváření fiktivních blábolů je jejich jediným "záslužným" počinem.Herecké obsazení a výkony se nesou ve stejném duchu jako scénář a režie tohoto nechutného paskvilu na rádoby socíální téma.Hnus na který dále nehodlám koukat, bohužel jsem se musel jako koncesionář finančně podílet na jeho tvorbě.Hanba ČT.
Sarpele
Sarpele
2 434 bodů
4
Místo sedmi scenáristů a amerického konzultanta to chtělo především schopného dramaturga. Škoda vyplýtvaného potenciálu tolika mladých lidí. Od ČT je sice hezké dávat šanci i neostříleným tvůrcům, ale pokud si jejich podporu představuje zrovna takto, tedy předhodit je "velkému" jménu, které se dobře vyjímá v PR článcích, jinak ale při neznalosti českého jazyka reálií může těžko pomoct zrovna při tvorbě tohoto typu seriálu, to ať raději mladé nepodporuje vůbec... Plusové body snad jen za spoustu neokoukaných herců, případně i za zajímavé obsazení těch okoukanějších (ambivalentní doktor Pavla Kříže, rasistický hnusák Jiřího Dvořáka, za každou cenu smířlivá starostka Barbory Kodetové). Doufám, že se Pavel Anděl, Marsell Bendig nebo třeba Štěpánka Fingerhutová objeví časem v něčem lepším...
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
3.5
Ačkoli seriál ještě neskončil, už dopředu jsem zklamaná i znechucená. Toto se hodně nepovedlo, tlačí to společnost do role rasistů (komu se kdo chtěl zavděčit?) a peníze bylo jistě možné dát na něco jiného. Docela by mě zajímalo, jestli by natočili seriál, kde by to bylo opačně.

Dodatečné informace

Původní název:
Lynč (více)
  • Česká republika Lynč
Premiéra v ČR:
22. 10. 2018
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup