K smíchu

79%
K smíchu
Jeff aka pan Pickles je ikonou dětské televizní zábavy a muž, kterému nikdy nezmizí úsměv z tváře. Jednoho dne se mu však začne rozpadat rodina. A věčně laskavý a milý muž musí začít čelit realitě.




hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Seriálový úkaz o jedinečném spojení Michela Gondryho s Jimem Carreym, který se už jednou naplno projevil u Věčného svitu neposkvrněné mysli.. Jim coby Jeff "Mr.Pickles" je hlavní postavou dětského zábavního pořadu, v němž rozesmívá a baví děti po celém světě a pro většinu z nich je i životním vzorem. Ale je Jeff i takovým hrdinou i mimo obrazovky.. Právě, že ne a K smíchu servíruje náhled do hroutícího se Jeffova života, v němž není nic tak růžové jako v jeho pořadu. Ztráta syna, rozpadající se manželství a začínající se krize středního věku, copak se tohle může nepodepsat na vzhledu celé televizní show.. K smíchu je skoro až vhledem do Jimova skutečného života, z něhož řadu i těch nejhorších zážitků propsal do tohohle projektu a i on zpětně uznává, že mu v řadě ohledech K smíchu pomohlo složité životní období překonat a ukázat lidem, čím opravdu ačkový herec trpěl.. Gondry to nedá divákovi zadarmo, bude mluvit v hádankách, využije obrazu jako vypravěče, ale pokaždé když je to třeba uvede diváka do tak silné melancholie, že se K smíchu vyrovná jen máloco. Nebyla to legrace a skutečně s žánrem komedie to má pramálo společného, ale právě tam jsou Carrey s Gondrym nejsilnější a dokáží ty nejhorší emoce vystihnout prostřednictvím postav zcela živým způsobem.. První série je vynikající v reflexi nad vlastním životem a dělání těch správně posouvajících životních rozhodnutí, ať už je cena jakákoli. Navazující pokračování se dlouho hledá, více experimentuje s vyprávěním, aby ale stejně dokázalo i s oklikou nakonec sepnout.. Ze K smíchu mi bylo do pláče, ale za doprovodu nejmilejšího průvodce na světě Jima Carreyho jsem si to nesmírně užil a jsem moc rád, že se s námi Jim dokázal o svůj kus zase podělit. // Nejoblíbenější postavy - Jeff Piccirillo (Jim Carrey), Deidre Perera (Catherine Keener), Seb Piccirillo (Frank Langella). --- 1. série - 90%. 2. série - 75%.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Zvrátenosť k smiechu. Doslova a dopísmena . Väčšia satira na život Jima Carreyho sa z toho ani spraviť nedala.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
Takhle si představuji seriál K smíchu. Vezměte si Michala z Kouzelné školky, kterému se postupně rozpadává rodina. Žena mu dává košem, jeho soplomet si z něho prdel, jaký je píčus a posera. Jeho mysl je natolik jeblá, že si párkrát dá halušky, při kterých mu píchá v jícnu. Na povrch je milý a úsměvný člověk, který svý pocity dusí pod pokličkou, a někdy se nepatřičně nasere, že pleskne Františkovi přes tu plyšovou a drzou hubu, protože mu zalže, že tu trávu nehulil. Později či tak, si zas uvědomí, že to co udělal není správný, a musí spasit svět svou Kouzelnou školkou. Ve volném čase si v místním bordelu dá pořádnou šlehu třpitek z prdele pokérovaný a vyfetlý Františky. Až moc silné přirovnání? No, ani se tak nezdá. Jim Carrey jako hodně velký zábavný komik, se těžce může uplatnit v psychologickém sociálním dramatu. Takovou roli jsme mohli sice vidět ve Věcným svitu neposkvrněné mysli a dejme tomu pár posledních a velmi brakovních snímků za poslední 4 roky. Neberte to špatně, Jim Carrey patří k mým nejoblíbenějším americkým hercům, a jeho filmy z části beru jako v pohodě. Tohle bylo dobrý tak na půl. Tenhel seriál není pro každého, hlavně pro toho, kdo očekával od toho ftivnou komedii. Sice jsem věděl, že nejde tak úplně o komedii, jen ta dramata a halucinogených hluchých míst, mě moc nebavila. Navíc, zhruba v posledních 3 dílech první sérii, jsem jen přeskakoval, protože to bylo fakt nudné. Neumím si představit, že by mě bavilo tohle sledovat každý týden. Ono, v tom dílu se až tak toho neuděje, a úplně stačí se podívat na začáteční flashbacky z minulých dílů. Na druhou řadu se asi nekouknu, pokud to nebude fakt hot. Kdo ví.. do té doby je ještě čas, a do té doby dávám zatím jen 3 hvězdy. Nenávist trestá jen nás samotné..


Dodatečné informace

Původní název:
Kidding (více)
  • USA K smíchu
  • USA Kidding
  • USA 키딩
  • USA Glumeam!
  • USA Kidding - Il fantastico mondo di Mr. Pickles
  • USA Most nevess!
  • USA Жартую
  • USA Смях през сълзи
  • USA Шаљивџија
  • USA Шучу
  • USA 酸黃瓜先生的人生笑話
Premiéra v ČR:
31. 8. 2021
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch