Magnum P.I.

66%

Zajímavosti 11

  • Pokud jde o plýtvání penězi z daní, platí následující: Havaj není součástí pevninské části Spojených států, takže se vše musí dovážet po moři a letecky, a v důsledku toho budou životní náklady na Havaji vyšší než celostátní průměr. Z tohoto důvodu musí stát Havaj poskytovat těmto produkčním společnostem daňové úlevy na pokrytí nákladů na natáčení, jinak je levnější natáčet jinde. Produkční společnosti přitom najímají místní štáby, což přináší pracovní místa pro komunitu, a pořady slouží jako hodinová televizní reklama, která do státu přitahuje turisty. Tato rozhodnutí o přidělení daňových dolarů se tedy nečiní lehce, je otázkou, zda přínosy převáží nad náklady.
  • Detektiv Gordon Katsumoto (hraje ho Tim Kang) v tomto seriálu je pojmenován po poručíku Gordonu Katsumotovi, postavě, kterou hrál Clyde Kusatsu ve dvou epizodách původního seriálu, počínaje epizodou This Island Isn't Enough Enough..... (1986).
  • Ve Spojených státech byla v letech 2019-2020 v pátečním vysílacím čase stanice CBS následující sestava od 20:00 do 22:00: Hawaii Five-0 (2010), Magnum P.I. (2018) a Blue Bloods (2010). Poté, co v roce 1980 skončila poslední sezóna původního seriálu Hawaii Five-0 (1968), byly kulisy znovu využity lidmi, kteří stojí za seriálem Magnum, P.I. (1980) s Tomem Selleckem v hlavní roli.
  • Epizodu Hawaii 5-0 "Kanalu Hope Loa" (5. série, epizoda 3) lze zpětně považovat za první crossoverovou epizodu v rámci nového seriálu Hawaii 5-0 a Magnum P.I. Poprvé zde vidíme herečku Amy Hillovou v roli nejmenované průvodkyně. Později se objeví v seriálu Magnum P.I. jako pojmenovaná postava "Kumu".
  • V původním seriálu není zmínka o tom, že by Magnum zachránil Robinu Mastersovi život ve Vietnamu. Ve skutečnosti je předpokladem seriálu to, že Magnum pracuje jako šéf ochranky na panství a při každé příležitosti se snaží odhalit Robinovu pravou identitu a snaží se potvrdit jedno ze svých přesvědčení, že Higgins a Robin jsou jedna a tatáž osoba.
  • Kumu je havajský výraz pro staršího nebo mistra.
  • V první epizodě Magnum nabourá jiný model Ferrari, než který byl použit v první verzi seriálu. Když Magnum prověřuje jiné Ferrari, producenti vzdávají hold původnímu seriálu tím, že používají model 308 GTS QV z roku 1983 s poznávací značkou "Robin1".
  • Odehrává se ve stejném světě jako JAG (1995), First Monday (2002), NCIS (2003), NCIS: Los Angeles (2009), Scorpion (2014), Hawaii Five-0 (2010), MacGyver (2016), NCIS: New Orleans (2014) a NCIS: Hawai'i (2021).
  • Larry Manetti a Roger E. Mosley, kteří v původním seriálu hráli společně Ricka a TC, se v tomto remaku objeví jako hosté.
  • CBS zrušila Magnum P.I. v roce 2022. NBC pak seriál převzala pro další sezóny.
  • Mezi seriály Magnum P.I. a Hawaii Five-0 (2010) je několik styčných bodů. Poručík Yoshi Tenaka v první epizodě prohlašuje: "Pokud se jedná o únos, patří to policii HPD a Five-0, ne nějakému soukromému očku". V seriálu se objeví Kimee Balmilero jako soudní lékařka Dr. Noelani Cunha, Katrina Law jako agentka Five-0 Quinn Liu a William Forsythe jako bývalý soukromý detektiv Harry Brown, který byl blízkým přítelem otce Steva MacGarretta. A konečně se na několik epizod vrací Taylor Wily jako Kamekona. Tyto crossovery odpovídají duchu původního seriálu Magnum P.I. s Tomem Selleckem v hlavní roli, který převzal studiové prostory po původním Hawaii Five-O s Jackem Lordem v hlavní roli, když tento seriál ukončil své seriálové vysílání. To také poskytlo místním hercům a štábu z původního Five-0 možnost pokračovat v práci.