Chappaquiddick

62%

Zajímavosti 12

  • Venkovní dveře použité ve filmu jako domov Kopechnesových jsou laminátové s oválnou skleněnou vložkou s mosazným kováním. Tento styl dveří neexistoval až do poloviny 80. let 20. století.
  • Jeden z Kennedyho poradců používá výraz "čistý jako Matka Tereza". Přestože BBC odvysílala v roce 1969 ve Velké Británii dokumentární film o Matce Tereze, v USA se o její práci dozvěděli až v roce 1971 prostřednictvím knihy "Něco krásného pro Boha".
  • Při pouštění draka na pláži je drak zobrazen, jak letí nad vodou, ale vítr fouká na břeh, o čemž svědčí způsob, jakým se ohýbá tráva.
  • Ted požádá operátora, aby mu zavolal na účet volaného, a uvede své jméno, ale nikdy neřekne telefonní číslo. Operátor hovor zařadí i bez něj. Koncem 60. let 20. století umožňovaly telefonní automaty volajícím přímo vytočit hovor na účet volaného, a to tak, že před předvolbu a telefonní číslo vytočili 0 místo 1 a poté operátorovi, který hovor zvedl, sdělili, že se jedná o hovor na účet volaného, a uvedli jeho jméno.
  • Ve filmu je zobrazen Měsíc v úplňku v noci Kennedyho havárie; ve skutečnosti byl Měsíc v úplňku 29. července, což znamená, že v noci 18. července byl v ubývajícím srpku.
  • Ačkoli to ve filmu není zmíněno, na chatě byli s Tedem Kennedym ještě další tři muži: Joseph Gargan a Paul F. Markham. Byli to Charles Tretter, Raymond La Rosa a John Crimmins.
  • "Otec" a "syn", kteří našli auto ve vodě ráno po nehodě, jsou ve skutečnosti otec a syn a byli vybráni podle fotografie otce, který se synem rybaří. Natáčelo se v Chappaquiddicku, Ipswichi ve státě MA a Rosaritu v Mexiku.
  • "Kennedyho prokletí" odkazuje na různé tragické události a úmrtí, které rodina Kennedyů v průběhu let zažila: Kennedyho, který byl v roce 1941 neúspěšně operován na mozku (lobotomie), Joe Kennedy Jr.náhlé úmrtí Joe Kennedyho v roce 1944 (havárie letadla), smrt Kathleen "Kick" Kennedyové v roce 1948 (havárie letadla), ztráta malého syna JFK a Jackie v roce 1963, atentát na JFK v roce 1963, havárie letadla s Tedem Kennedym a dalšími osobami v roce 1964, při níž zahynul pilot a jeho pomocník, atentát na Bobbyho Kennedyho v roce 1968, obvinění Teda Kennedyho z opuštění místa činu v Chappaquidicku v roce 1969, syn Teda Kennedyho, Ted ml, který v roce 1973 přišel o nohu, synovec RFK Michael Skakel obviněný z vraždy v roce 1975 (probíhá soudní spor), smrt syna RFK Davida v roce 1984 (předávkování drogami), obvinění Williama Kennedyho Smithe z pokusu o znásilnění v roce 1991 (byl zproštěn viny), smrt dalšího syna RFK Michaela v roce 1997 (nehoda na lyžích) a smrt Johna Kennedyho mladšího, jeho manželky a švagrové v roce 1999 (havárie letadla).
  • Komparzisté, kteří hrají kapitána a palubního důstojníka na trajektu, jsou ve skutečnosti kapitáni a palubní důstojníci na lodi, kteří jsou oblečeni tak, aby odpovídali svým protějškům z 60. let.
  • Ve filmu je Kennedy po nehodě převezen na veslici přes kanál Katama Bay do Edgartownu. Kennedy vypověděl, že přeplaval 500 stop. Způsob, jakým se Kennedy vrátil na pevninu, je jednou z mnoha nesrovnalostí s událostmi oné noci. Sloupkař Jack Anderson měsíc po incidentu uvedl, že Kennedy byl dopraven na břeh lodí, jak je uvedeno ve filmu.
  • Jason Clarke se narodil 17. července 1969, den před incidentem na Chappaquiddicku.
  • Most, po kterém jeli, byl Dike Bridge ve východní části ostrova, který spojuje hlavní část Chappaquiddicku s pruhem pláže vedoucím severojižním směrem. Podél tohoto východního pásu pláže na severním konci se sice nachází několik domů, ale oslava se nekonala u žádného z nich. Záhada, proč jeli po Dike Bridge, nebyla nikdy zodpovězena.