Slender Man

33%

Zajímavosti 6

  • Kina ve většině oblastí Wisconsinu odmítla tento film promítat s tím, že je necitlivý k malé dívce a její rodině, přestože film nezobrazuje skutečné události.
  • Slender Man se poprvé objevil na fóru "Something Awful" v sérii fotografií upravených tak, aby zobrazovaly vysokou humanoidní bytost, které si ostatní lidé na snímku nevšímají, ale téměř vždy je obklopena dětmi nebo se nachází v jejich těsné blízkosti. Od té doby mnozí spekulují o inspiraci a původu Slender Mana v populárních médiích, lidových pohádkách a strašidelných příbězích starých stovky let, přičemž nejstarší je zmínka o Der Großmannovi v německém lidovém příběhu z roku 1702. Ve skutečnosti však žádný německý lidový příběh, který by se jmenoval Der Großmann (což by se dalo přeložit jako Vysoký muž), neexistuje.
  • Příjmení Hallie a Lizzie je stejné jako skutečné příjmení původního tvůrce Slendermana Erica Knudsena, který vystupuje pod pseudonymem Victor Surge.
  • Otec oběti, jejíž život si málem vyžádaly dvě dívky, které uctívaly Slender Mana, se proti filmu ohradil a uvedl, že se cítí zneuctěn tím, že Hollywood natočil film o událostech, které vedly k tragédii.
  • Během postprodukce byly společnosti Sony a Screen Gems údajně velmi nervózní z uvedení filmu do kin kvůli probíhajícím soudním sporům, negativní publicitě kolem legendy Creepypasta a také velmi negativním ohlasům na první testovací projekce. To způsobilo, že obě společnosti uvedly film do kin s velmi malým množstvím propagačních materiálů k němu a nepromítaly ho kritikům.
  • Vysoký lékař v nemocnici, kterého Hallie viděla na velmi tmavé chodbě, je metr osmdesát vysoký herec Javier Botet, který také ztvárnil postavu Slender Mana. Hraje také ve filmu Dva holubi, kde je vidět úplně celý.