Spielberg

72%
Spielberg
Spielberg

Steven Spielberg vytvořil během své bezmála padesátileté kariéry nepřekonatelnou sérii průkopnických filmů. Ve snaze zmapovat vývoj této filmařské ikony čerpala oceňovaná dokumentaristka Susan Lacyová z více než třiceti hodin exkluzivních rozhovorů, v nichž se režisér rozpovídal o svém hořkosladkém dětství a celoživotní posedlosti natáčet filmy, o rané televizní kariéře "zázračného dítěte," o raketovém vzestupu ke slávě prostřednictvím neuvěřitelné série kasovních trháků, o pozdějším příklonu k vážnějším dramatickým filmům a také o osobních a profesních vztazích, které si během let vypěstoval. Nedílnou součástí dokumentu Spielberg jsou i příspěvky členů Spielbergovy rodiny, stejně jako jeho přátel a kolegů, a také ukázky i zákulisní záběry z natáčení mnoha jeho přelomových filmů. (HBO Europe)



Režie:

Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9.5
Steven Spielberg je bezesporu obrovský umělec a vynikající režisér. Dokument o své osobě si zaslouží jako nikdo jiný a i proto jsem rád,že právě tento počin je hoden jeho kvalit. Nechybí zde nic ze Stevenova dětství,režisérských začátku,přátelství s dalšími významnými osobnostmi,osobního života a hlavně z jeho významných snímků. Zazní zde spousta zajímavých věcí o kterých jste možná neměli ani páru a to je právě účel těchto dokumentů - přiblížit vám ještě více vašeho oblíbence. Kdo má rád Spielberga a jeho filmy,tak by si tento výborný dokument měl pustit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Určitě zajímavé. Je to sice takový ten klasický styl, kdy se jede od prvních po poslední natočené filmy, a ke každému kousku řekne něco sám Steven plus ti, kteří se na tom podíleli plus filmoví kritici. Pro mě bylo docela nové info, jak se ta parta režisérů (Spielberg, Coppola, De Palma, Lucas, Scorsese) dost přátelila i v soukromí a navzájem si pomáhali při svých projektech.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Fantastický dokument, který sice neobsahuje vyčerpávající pohled na všechny filmy, ale dal by se shrnout jednoduše - Všechno, co jste kdy chtěli vědět o Stevenu Spielbergovi a báli jste se zeptat. Spielberg se nečekaně otevírá, sděluje své niterné úzkosti, životní radosti a odhaluje, kdo vlastně je. Krásný medailon. Byl jsem dojatý.

Dodatečné informace

Původní název:
Spielberg (více)
  • USA Spielberg
  • USA Спилберг
Premiéra v ČR:
8. 10. 2017
Země původu:
USA
Čeština:
Spielberg je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch