Dvě nevěsty a jedna svatba

43%
Dvě nevěsty a jedna svatba
Režie komedie Dvě nevěsty a jedna svatba se ujal Tomáš Svoboda, scénář spolu s ním napsal Marcel Bystroň. Hlavní role sester ztvárnily u diváků stále oblíbenější Anna Polívková a Ester Geislerová. Jejich objekt zájmu představuje Jaroslav Plesl jako Jiří. Svérázné rodiče si zahráli Bohumil Klepl a Eva Holubová. Marie (Anna Polívková) je typická městská singl. Pracuje sice jako úspěšná televizní moderátorka, ale ve vztazích má dar přitahovat samé blbce. Naopak její sestra Karolína (Ester Geislerová) už toho pravého našla a plánuje svatbu. A tak Marie přijíždí za rodinou na návštěvu do rodné vesničky. Doma potkává svou dávnou lásku, Jiřího (Jaroslav Plesl). Během pár okamžiků je jasné, že jejich city nejsou minulostí. Ale celá věc má jeden háček. Právě Jiří je snoubencem její sestry. (Bioscop)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
I přes mou sílící averzi vůči českým filmům mne Dvě nevěsty a jedna svatba docela bavilo. Je to celé příliš předvídatelné a na komedii málo zábavné. Herci jsou klasicky průměrní,ale jednoho bych přece jen rád pochválil - Bob Klepl byl překvapivě v pohodě a to dlouhý háro mu fakt seklo.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
4
A další tuctová komedie s Annou Polívkovou, která hraje svou typickou roli. Děj ztřeštěný, až trapný, k tomu malá porce humoru. Takových filmů se za posledních deset let natočilo tolik, že se k tomu dá jen těžko psát nějaký komentář. Komedie pro nenáročně.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
4
Romantické filmové příběhy jsou hlavní doménou především americké a francouzské produkce a tak když se něco takového objeví v kinematografii české, už předem to bohužel budí rozpaky. Máme tu snímek odehrávající se na vesnici s typickou vesnickou náturou a vesnickým dějovým námětem. A na české poměry vcelku přínosné až charakterově a koncepčně trefné, ale bohužel ve výsledku tradičně omšelé, nezábavné a zcela bez citů. Chybí tomu prostě živost, elán a vtip. Součástí vyprávění je pohled hlavní postavy, tedy Marie v podání Anny Polívkové, do kamery, kdy nahlas dává najevo své myšlenky. Snímek si tak pohrává s nadnesenou a zábavnou atmosférou, která však postrádá nadšení a prozíravost. Nám, jako prostým divákům, jsou její myšlenkové pochody prostě putna. Onen pohled do kamery má v podstatě navodit pocit, že se prostě dívá na diváka a tím vlastně narušit iluzi nezávislosti filmu jako takového a tím tedy přesvědčit diváka, že je všeho dění součástí. Ale funguje to? Na to nechť si každý odpoví sám. Kouzlo nechtěného se prostě nekoná, i kdyby čert na koze jezdil. Jako jednoduchý vesnický vztahový příběh nějaký ten potenciál má, ale rozhodně upadne v zapomnění, než by řekl švec. Ono když to vypadá jako celovečerní televizní bakalářská povídka...


Dodatečné informace

Původní název:
Dvě nevěsty a jedna svatba (více)
  • Česká republika Dvě nevěsty a jedna svatba
Premiéra v ČR:
26. 4. 2018
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch