NT Live: Andělé v Americe - Milénium se blíží

90%
NT Live: Andělé v Americe - Milénium se blíží
Plakát traileru

Amerika v polovině 80. let 20. století. Uprostřed epidemie AIDS a konzervativní vlády Ronalda Reagana se několik Newyorčanů potýká s životem a smrtí, láskou a sexem, nebem a peklem.

Nejslavnější hra Tonyho Kushnera (scenáristy Spielbergových dramat Mnichov a Lincoln), ověnčená mnoha cenami včetně té Pulitzerovy, se dočkala nové adaptace. Epické dílo, které v roce 2003 s úspěchem a hvězdným obsazením natočil Mike Nichols pro HBO jako šestidílnou minisérii, se vrací do londýnského Národního divadla, kde mělo britskou premiéru začátkem 90. let. Letošní horlivě očekávanou a okamžitě vyprodanou dvoudílnou inscenaci režíruje Marianne Elliott, která jako režisérka stojí i za diváckými a kritickými hity Válečný kůň a Podivný případ se psem.

Hlavní roli Priora Waltera ztvární Andrew Garfield, hvězda filmů Amazing Spider-Man, Social Network, Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny či novinky Martina Scorseseho Mlčení. Po jeho boku se představí James McArdle (Star Wars: Síla se probouzí, nominace na cenu Evening Standard za Platonova), Denise Gough (loňská vítězka ceny Olivier za People, Places and Things), Nathan Lane (Producenti) a Russell Tovey (Sherlock: Psisko baskervillské, History Boys, Being Human). (Kino Aero)




Dodatečné informace

Původní název:
National Theatre Live: Angels in America Part One - Millennium Approaches (více)
  • Velká Británie NT Live: Andělé v Americe - Milénium se blíží
  • Velká Británie National Theatre Live: Angels in America Part One - Millennium Approaches
  • Velká Británie Angels in America Part One - Millennium Approaches
  • Velká Británie National Theatre Live: Angels in America Part One: Millennium Approaches by Tony Kushner
Země původu:
Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění