Všechno nejhorší

68%

Zajímavosti 30

  • Poté, co Tree a Danielle omylem přejede autobus, Tree ji vyřadí ze seznamu podezřelých. Jelikož řidič autobusu zjevně nebyl vrahem, neprokázalo se, že Danielle není vrah.
  • Jak mohl mít Tree během posledního dne ze smyčky čas sblížit se s Carterem a být k němu tak přátelský, když ráno tak rychle odjel? Neměla by náhodou trávit čas na policii kvůli výslechu nebo/i pravděpodobně zatčení za obvinění z vraždy své spolubydlící Lori, dokud se situace nevyjasní a ona nebude zproštěna viny? Místo toho je na svobodě, jako by se nic nestalo.
  • Zdá se, že nezáleží na tom, jak rychle se Tree po probuzení rozhodne opustit pokoj na koleji. Dokonce i když se vyřítí z pokoje, Carterův spolubydlící se objeví hned, aniž by bral ohled na původní rozhovor. Dívka z prostředí k ní stále přichází ve stejnou dobu, kdy se ve stejnou dobu spustí postřikovače, kluk z bratrstva padá ve stejnou dobu atd. V případě, že Tree opustí kolej tak rychle, měla by mít před všemi těmito událostmi náskok.
  • V jednu chvíli Tree vymyslí způsob, jak Tombse zabít. Jde do nemocnice, vytáhne na policistu nůž, sebere mu zbraň a řekne mu, že Tombs se chystá utéct, ať jde pro pomoc. Poté jde do jeho pokoje, kde on uteče, pohádají se a ona ho zastřelí. Poté je viděna, jak slaví své narozeniny. Není možné, aby byla ten večer volná - byla by přinejmenším obviněna z vraždy Tombse, protože neexistují svědci, kteří by viděli, že se skutečně osvobodil. Z pohledu nezúčastněných osob vzala policistovi zbraň, odvázala Tombse a pak ho zabila.
  • Když se Tree naposledy probudí, můžete v levém dolním rohu obrazovky vidět objektiv kamery a matný rámeček, který se od ní vzdaluje, když sedí v posteli.
  • Když Tree začne každý den vyšetřovat a sledovat jednu osobu, aby zjistila, zda je vrahem, stále si dělá seznam. Když se seznam objeví v dalších dnech, vidíme, že další jména jsou již vyškrtnutá. Tento seznam je třeba vytvářet každý nový den. Proč by Tree neustále vytvářela seznam a znovu škrtala jména? Jednoduše by ta jména už na žádný seznam nedala. Čmáranice označující jména jsou stejné, což naznačuje, že jde o stejný kus papíru, což není možné.
  • Poté, co Lori v nemocnici bodne Gregoryho do stromu, se otočí a uteče. Je bosá. úhel kamery se změní a ukáže ji zepředu. Dokončí otočku a začne utíkat pryč. Na nohou má chlupaté pantofle.
  • V noci, kdy se Tree zamkne ve svém pokoji, přistoupí k televizi a hodiny ukazují čas 9:24. Kamera změní úhel záběru, a když se stejný záběr objeví znovu - nyní ukazuje 9:31. Změní záběr a vrátí se ještě jednou a opět ukazuje 9:24.
  • Když Tree utíká z nemocničního pokoje, má na nohou pantofle. Poté, co se proplíží kolem sesterny a vstoupí do Gregoryho kanceláře, už na sobě pantofle nemá, ale v další scéně s Gregorym a vrahem má na sobě opět pantofle.
  • Ve filmu, který se odehrává v New Orleans (a natáčel se v areálu univerzity Loyola v New Orleans), má vrah masku, která je téměř totožná s maskotem basketbalového týmu New Orleans Pelicans "King Cake Baby". Johnson Berticelli, tvůrce maskota, zažaloval Universal Pictures a Blumhouse za porušení autorských práv a požadoval polovinu zisku z filmu. Do roku 2019 nebyla žaloba dosud vyřešena.
  • Film, který byl původně ohlášen v roce 2007 pod názvem Half to Death, byl uveden 13. října 2017 společností Universal Pictures. Celosvětově vydělal 125 milionů dolarů při rozpočtu 4,8 milionu dolarů, přičemž kritici považovali film za zábavný, chválili výkon Rotheové a zároveň kvitovali známou premisu a popisovali ho jako "Groundhog Day meets Scream". Pokračování s názvem Happy Death Day 2U bylo uvedeno do kin 13. února 2019.
  • Joseph Tombs bylo jméno středoškolského učitele tělocviku spisovatele Scotta Lobdella.
  • Původní název byl "Half to Death".
  • Nevyhnutelně se nabízí srovnání s filmem Na Hromnice o den více (1993), ale v mnoha ohledech se spíše podobá filmu 12:01, který byl rovněž uveden v roce 1993, ale zastínil ho slavnější film s Billem Murrayem. Stejně jako ve filmu 'Šťastný den smrti' je žena (Lisa v podání Helen Slaterové) opakovaně zabita, i když v jejím případě střelbou z auta, a o její záchranu se opakovaně pokouší obdivovatel Barry (Jonathan Silverman), který se po zásahu bleskem ve 12:01 ocitne v časové smyčce. A stejně jako v předchozích dvou filmech musí dokazovat, že se den opakuje, tím, že upozorňuje na události, které se mají stát, jako je nástup vedoucího práce nebo nešikovná srážka v kantýně. Existuje také nejasně věrohodná vědecká příčina časové smyčky.
  • Autor komiksu Scott Lobdell řekl, že si chtěl pohrát s tropy slasherového žánru, protože podle něj "každý slasherový film začíná tím, že je zabita zlá holka a hodná holka žije až do konce. A on si pomyslel: 'Jak bych mohl udělat z té zlé a hodné holky stejnou osobu?'".
  • Rachel Matthews (Danielle) je vnučkou zesnulého Michaela Landona, známého z filmu Little House on the Praire, a je tedy neteří Christophera Landona (režisér).
  • Na Treeově tričku je napsáno "Dumpstaphunk". Dumpstaphunk je skutečná funková a jamová kapela z New Orleans v Louisianě.
  • Scénář byl napsán, hyperbolicky řečeno, "o deset let dříve", údajně v roce 2007. Měla v něm hrát Megan Foxová a produkovat ho měl Michael Bay, což možná vysvětluje název školy ve filmu, Bayfieldova univerzita.
  • Scény, ve kterých Tree opouští Carterův pokoj na koleji a prochází se po školním dvoře, přičemž se pokaždé odehrávají stejné konkrétní události (např. dvojice je zmáčena postřikovači, spustí se alarm v autě atd.), se natáčely dva dny. V jednu chvíli se rozstřikovače porouchaly a nešly vypnout, což stálo štáb nejméně hodinu natáčení, než se jim to konečně podařilo opravit.
  • Jessica Rotheová popsala svou nahou scénu jako "osvobozující", protože ženy ve filmovém štábu ji velmi podporovaly.
  • Původním maskotem a maskou, kterou pro vraha navrhl Tony Gardner, bylo prase, motiv, který se objevil už ve filmech Saw.
  • Původní scénář Scotta Lobdella obsahoval materiál, který měl film označit jako R-rated. Některé scény obsahovaly drsnější zobrazení smrti, které režisér Christopher Landon zcela změnil.
  • Přestože ve filmu natáčeli a ukazovali pouze její obličej a holá záda, Jessica Rotheová v rozhovoru z roku 2017 uvedla, že se rozhodla jít úplně nahá do scény, kdy se Tree Gelbmanová prochází nahá po kampusu, aby cítila stejné vzrušení jako její postava. Označila to za velmi "osvobozující" moment. "Bylo to neuvěřitelně osvobozující. Myslím, že každý fantazíruje o tom, jaké by to bylo, kdybyste tak nějak mohli žít život bez následků a dělat si, co chcete, a jaký by byl ten seznam věcí. Nejenže jsem si zahrála někoho, kdo to dělá, ale také jsem si pár takových momentů vyzkoušela, například nahou chůzi slávy - ne chůzi hanby, ale chůzi slávy. Byl to jeden z nejsilnějších zážitků, jaký jsem kdy v životě zažila. A velkou roli v tom hrálo to, že jsem [režisérovi] tolik důvěřovala a že jsem to mohla ztvárnit tak, abych se cítila dobře. Štáb byl neuvěřitelný." Řekla, že bylo zvláštní být nahá před mužským režisérem a členy štábu, což nikdy předtím nedělala, ale ženský štáb byl úžasný. Vysvětlila, že když natáčeli tuto scénu, všechny ženy ze štábu ji obklopily a držely si bundy, aby ji chránily před pohledy zvenčí a mobilními telefony, aby záběry, na kterých je úplně nahá, nemohly uniknout na internet. Ženy skandovaly její jméno a ona mezi záběry tančila, aby se nabudila. "Pak, když zakřičely: 'Akce'," dodala, "se rozešly a já jsem udělala svou malou procházku a na konci mě všechny přišly zakrýt. V tu chvíli jsem cítila takovou lásku a ženskou úžasnost. Je to něco, u čeho bych mohla mít velmi dlouhou a úspěšnou kariéru, a už bych to nikdy nezažila. Takže při natáčení jsem zažila spoustu úžasných okamžiků."
  • V traileru je jako Treeovo narozeninové vyzvánění použita píseň "In Da Club" od 50 Centa. Ve finální verzi filmu se však tato skladba neobjevuje, protože štáb a studio nemohly získat práva. V důsledku toho byla vymyšlena originální skladba vyzvánění.
  • Na otázku, proč právě dětská maska: Christopher Landon říká, že potřeboval kombinaci něčeho, co by se dalo považovat za maskota na univerzitní půdě, co by bylo zároveň strašidelné i vtipné, a navíc v té době čekal syna, takže měl "na mysli dítě".
  • Režisér Christopher Landon si v kanceláři vyzkoušel možnost nosit dětskou masku pro vraha a vyděsil pracovníka, čímž potvrdil svou volbu.
  • Scéna, ve které se Tree Gelbman prochází nahý po nádvoří kampusu, musela být natočena rychle, protože se natáčela v aktivním vysokoškolském areálu, což představovalo riziko, že studenti budou svědky natáčení a/nebo fotografování. Štáb přijal mimořádná opatření, aby případné diváky odklidil. Nakonec se jim podařilo natočit jen 2-3 záběry.
  • Kostým zabijáka z Bayfieldské univerzity navrhl Tony Gardner, který navrhl také masku Ghostface, hororovou ikonu filmů Vřískot, a který je přepracovanou verzí halloweenského kostýmu Otce smrti.
  • Podle režiséra Christophera Landona je pointa filmu Tree Gelbman: "Kdo si bere první rande do Subway? Vždyť nemáš ani metr," improvizovala Jessica Rotheová.
  • Zdá se, že nezáleží na tom, jak rychle se Tree po probuzení rozhodne opustit pokoj na koleji. Dokonce i když se vyřítí z pokoje, Carterův spolubydlící se objeví hned, aniž by bral ohled na původní rozhovor . Dívka z prostředí k ní stále přichází ve stejnou dobu, kdy se ve stejnou dobu spustí postřikovače, kluk z bratrstva padá ve stejnou dobu atd. V případě, že Tree opustí kolej tak rychle, měla by mít před všemi těmito událostmi náskok.