Ztracen v džungli

68%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Myslím,že už nemůže být pochyb o tom,že ze sebe Radcliffe strhl nálepku - Harry Potter. V tomto snímku naplno předvádí svůj herecký talent a k tomu přidal i další oběť v podobě úbytku váhy. Prostě prvotřídní herec,který si zaslouží ocenit. Jenže samotný film mne moc neoslovil a to měl v rukou velmi dobrý scénář vycházející ze skutečného příběhu Yossi Ghinsberga. Jungle má trochu pozvolnější rozjezd a pořádné obrátky vlastně nabere až po hodině filmu a to ve chvíli kdy se Radcliffe na osamostatní. Jenže,když už se snímek rozjede,tak je zde pro mne nevhodně zařazený střih na nějakou vzpomínku. Každopádně je zde krásně zachycený souboj člověka s přírodou a nechybí i nějaké menší nechutnosti. Ve výsledku jsem to čekal ale prostě o něco lepší. Aspoň,že ta příroda je krásná a občas z ní až přechází zrak.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Tohle je prostě můj šálek kávy.. survival podle skutečné události. Panenská příroda, dobrodružný začátek, měnící se v drama a boj o přežití s tajemným mužem jako bonus. Nelíbilo se mi psychadelické zpracování představ hlavního hrdiny, jinak nemám moc co vytknout. Daniel Radcliffe byl skvělý a asi jsem ho ještě neviděl takhle skvěle zahrát. To jak byl na konci vyhublý na kost také bralo dech.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Začalo to jako obyčejný výlet do džungle a skončilo bojem o život. Dobrodružný snímek mající dvě roviny. Parta starších chlapců prochází s nějakým průvodcem džunglí a prožívají typické útrapy co se týče prožitků a vzájemných sporů. Ale když průvodce odejde a jim se stane nehoda na peřejích řeky, vlivem čehož jeden z nich zůstane v divočině sám, celé dějství se náhle dostává na zcela jiný level. Daniel Radcliffe s plnovousem, na jehož vzhled je potřeba si zvyknout, v hlavní roli, který se viditelně po herecké stránce snaží, ale co si budeme povídat, přeci jen mu hodně pomáhá kamera, vizuální efekty a obrazové ztvárnění jeho daného psychologického stavu v určitých situacích. Fyzická i psychická bolest rostoucí každou minutou je tak skutečně živá. Jedná se o příběh o snaze přežití jednotlivce v osamění čelící veškerého nebezpečí, které divočina přináší. Snímek je rozdělen na dvě poloviny, což celkovému dojmu hodně kazí. Výlet je jen pouhopouhým prostý dějstvím takřka nepřinášejícího nic zvláštního, ale jakmile vývoj dojde ke stavu věci, o kterém tento film vlastně je, jakoby se žánr okamžitě změnil takřka v psychologický ekohoror. Hrůza to ale je, co si budeme povídat. Už scéna, kdy si Yossi vytahuje z čela ne zrovna malého živého červa, přináší nadzvednutí žaludku. A to ještě není všemu konec. Když hladový najde v hnízdě vejce a rozlouskne je… No nic. Obrazové ztvárnění psychologie a halucinací je dobrý tah. Jeho prožitky by určitě zažít nechtěl nikdo. Neuvěřitelný příběh o přežití na základě skutečné události, jehož skutečné aktéry máme možnost vidět na samém konci snímku, se nezdržuje s bližším seznamováním oněch mladíků, tudíž vlastně o nich nevíme vůbec nic. Je to ale podstatné? Možná v rámci většího emočního dopadu, jinak ne. Ono se v hrůzných zážitcích, které ve skutečnosti trvaly plné tři týdny, hodně tlačí na pilu, což se emočnímu pojetí hrůzy dostává i tak dost. Snímek má své chyby, ale stojí za to. Tohle prožít, tak kam se hrabe lovení Foglarových bobříků.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Survivol thriller podle skutečné události. Kdo o příběhu Yossiho už něco ví, bude asi potěšený, že McLean si nic nepřidává a drží se Yossiho vyprávění skoro do puntíku. Trošku mě štvaly ti věčné halucinace, spíš bych uvítal větší Radcliffovu depku než vidiny otce, kecy o bohu atd.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
2
hloupý
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6.5
Zajímavý příběh z počátku 80. let 20. století, kdy tři mladí baťůžkáři, kteří cestují po Jižní Americe, naletí "dobrodruhovi" Karlovi (Thomas Kretschmann), který jim slíbí dělat průvodce za civilizací dosud nepoznamenanými indiánskými kmeny a zavede je do džungle. Tam se potýkají s různými problémy, které je nakonec dovedou k rozdělení, kdy hlavní hrdina a jeho kamarád pokračují na raftu po řece a po ztroskotání v peřejích se pak ocitá v džungli sám. Hraje ho Daniel Radcliffe alias Chlapec, který přežil, což se podaří i tentokrát - film je natočený podle skutečných událostí, takže alespoň tím si je divák od začátku jistý. Ovšem jinak je pobyt v bolívijské džungli docela drsný, dneska se tomu moderně říká, že chlapci chtěli vystoupit ze své komfortní zóny, ale trochu to holt přepískli. Líbily se mi ty scény, kdy si mozek s hlavním hrdinou dost zahrával a přihrával mu různé vzpomínky a halucinace (v tom to bylo celkem podobné skvělému snímku 127 hodin), ovšem pravda, postavy se od začátku nechovaly moc logicky, protože jít do džungle s někým prakticky neznámým a s minimem zkušeností a mizivou kondicí, jak to asi mohlo dopadnout. V Radcliffovi pořád vidím Harryho Pottera, co jsem ho viděla ve filmu jako dospělého (třeba ve dvojce Podfukářů), tak mě zatím moc nepřesvědčil plus mi přijde legrační, jak se s tou svojí drobnou postavou snaží vyrýsovat svaly.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
S děckama jsme si v pondělí ráno udělali školní výlet do Amazonského pralesa. Průvodcem nám dělal nemytí a zablešený chlapík Denča. Tento záhadný člověk, který vypadal jako kdyby se právě vykoupal v kaluži hoven, bez bot a zubami tak žluté, jako hvězdičky na obloze, věděl o pralese tak stejně, jako nezkušený mladý kněz při prvním pohlavním zneužitím malého protestanta. Po dlouhých a útrapných 12 hodinách v temném a nebezpečným Stokorcovým lesem, jsme se konečně dostali do školy, a všechny děti zkopali Harryho Posera doprdele, za to jaký kokot to je, že se klidně nechá ztratit skupince německých batužkářů. To byl ale den.. Tak a teď z jiného soudku. Je hezky vidět, že Denča konečně hraje i v jiných filmech než o panicovským kouzelníkovi s bleskem na kebuli. Pohled na krásu zalesnané Amazonie, jen tak neomrzí. Oplatí se to? Jasně, proč ne. Film nás chce poučit, že od určitýho času, člověk přestane myslet na hovadiny, které mu přišli důležitý, protože k životu jsou totálně k hovnu. Pohádka i s ponaučením.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
4.5
Já si nemohu pomoct. Prostě Radcliffe je Harry Potter a ten jeho věčně klučičí pohled nepřekryje ani to, že si z čela rve červy a nechá se pohánět mravenci. Film byl ale vcelku koukatelný, nenudil, ale bohužel nic extra co bych chtěl vidět podruhé to není.
Edward
Edward
2 481 bodů
8
8/10
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
7
Potter se ztratil v džungli, pako jedno. Holt když nemá za zadkem Grangerovou, spoustu věcí spacká. Jungle je určitě zajímavý snímek, protože pěkně zachycuje hrůznou realitu neprobádaných bolivijských džunglí, přičemž vyobrazení toho, když se v nich někdo ztratí, je opravdu děsivé, ale zároveň pozoruhodné. A film si s tím hraje pěkně (scéna s mravenci, brrr). Velká škoda, že film obsahuje zbytečné retrospektivní scény, které ve výsledku atmosféru onoho ztracení celkem utlumuje. První půlka hezky sviští, ta druhá už bohužel tolik ne. Nicméně i tak to stojí za zhlédnutí, už jen protože je to podle skutečných událostí. Btw, Radcliffe nám pěkně herecky dozrál. Mimo Potterů jsem ho jinak neviděl v žádném jiném filmu, tady mi ukázal, že od dob, co přestal být "chlapcem, který zůstal naživu" udělal značné pokroky.