The Orville

78%

Zajímavosti 13

  • Craig Erwich, prezident divize ABC Entertainment, Hulu a Disney Branded Television Streaming Originals, v lednu 2023 uvedl, že zatím nejsou žádné zprávy o tom, zda bude seriál obnoven pro čtvrtou sérii. Řekl: "Je to skvělý seriál a vím, že fanoušci si jeho návrat do svých životů zamilovali. A Seth [MacFarlane] odvedl skvělou práci, jedinečně, jak to umí, před kamerou i za ní. Ale v tuto chvíli nemáme nic, co bychom mohli sdělit."
  • Nadporučík Bortus se podobá Klingonovi. Bortas bylo jméno lodi, která ve Star Trek: TNG přepravovala K'mpec a které velel Gowron.
  • Je neobvyklé, že ačkoli jsou všechny lodě Unie označovány předponou "USS" ve svém názvu (například hlavní loď je v dialogu mnohokrát označena jako USS Orville), žádná loď Unie ve skutečnosti tuto předponu na svém trupu nenese (Orville má na trupu vyraženo své registrační číslo ECV-197 a jméno ORVILLE, ale ne USS).
  • Pro třetí sezónu s podtitulem "Nové horizonty" bylo napsáno jedenáct epizod, ale jedna z nich musela být vyřazena kvůli výpadkům programu COVID-19 - "Sympatie pro ďábla", kterou napsal Seth MacFarlane, který ji popsal jako "konceptuálně experimentální příběh". Měla to být devátá epizoda sezóny, která se objeví hned po Midnight Blue (2022), a pojednává o tom, jak se posádka vypořádává s mužem, který je ovlivněn simulací nacistického Německa, kde vyrůstal. Byla vydána jako novela 12. července 2022.
  • Během vizuální úpravy před třetí sezónou prošly kajuty posádky minimálními změnami ve srovnání se zbytkem lodních dekorací. Jako jediné si tak zachovaly pruhovaný vzor stěn, který dříve převládal na celé lodi.
  • Liam Neeson a Charlize Theron se objevili v seriálu The Orville. Oba si zahráli ve filmu Setha MacFarlanea Milion způsobů, jak zemřít na Západě (2014).
  • Penny Johnson Jerald je jedinou členkou hlavního obsazení s bohatými zkušenostmi s hraním ve sci-fi. Hostovala v seriálu Homeward (1994), předtím si zahrála v seriálu Star Trek: Deep Space Nine (1993), počínaje seriálem Family Business (1995), kde se opakovaně objevuje v roli hlavní lásky kapitána Bena Siska, Kasidy Yatesové. Seth MacFarlane se objevil jako mladší inženýr praporčík Rivers ve filmech Zapomenutí (2004) a Affliction (2005). Scottu Grimesovi byly vymazány scény z filmu Evoluce (1989).
  • Seth MacFarlane v živém vysílání na Instagramu přiznal, že jméno Talla vzniklo tak, že viděl toto slovo vytištěné na některých svých tričkách a nevěděl, co znamená (talla je španělsky "velikost").
  • Postava Yaphita v podání Norma McDonalda je pojmenována po herci Yaphetu Kottovi, který hrál postavu Parkera ve filmu Vetřelec (1979).
  • Většinu první sezóny režírovali různí absolventi seriálu Star Trek: Conway (režisér: Nová generace, Deep Space 9, Voyager, Enterprise), Brannon Braga (scénárista/producent: TNG, Voyager, Generations, First Contact; tvůrce: Robert Duncan McNeill (režisér/herec: "poručík Tom Paris" Voyager, Enterprise), Jonathan Frakes (režisér/herec: "Riker" TNG, DS9, Voyager, Enterprise, První kontakt, Insurrection, Discovery), Jon Favreau (herec/režisér: režíruje pilotní díl).
  • Všechna jména admirálů, která se objevují ve filmu The Orville, jsou jména skutečných admirálů námořnictva Spojených států amerických nebo v jednom případě admirála japonského císařského námořnictva. V seriálu se objevují jména admirálů Halsey, Perry, Tucker a Christie. V seriálu se objevuje také admirál jménem Ozawa, kterého hraje Kelly Hu a který je pojmenován podle viceadmirála japonského císařského námořnictva Jisabura Ozawy.
  • Pro seriál natočený na konci roku 2010 je neobvyklé, že pro exteriérové záběry lodi Orville byl postaven a natočen její detailní, dvoumetrový model. používání velkých modelů bylo až do 90. let 20. století v televizní a filmové produkci standardem, ale koncem 90. let, kdy se technologie počítačové grafiky stala lepší, rychlejší a cenově dostupnější, upadlo v nemilost. CG byla použita jako doplněk fyzického modelu Orvillu v akčních sekvencích a také k zobrazení jiných lodí.
  • Na rozdíl od prvních dvou sezón byla celá třetí sezóna napsána předem a scény z různých epizod se natáčely postupně podle místa natáčení a dostupnosti herců. Jon Cassar a Seth MacFarlane si rozdělili režijní povinnosti pro 10 epizod, aby mohli takto pracovat.