The Immortal Life of Henrietta Lacks

58%

Zajímavosti 4

  • Rebecca Sklootová: v roli zdravotní sestry, která v roce 1950 jde pro Henriettu do čekárny a odvádí ji zpět na první schůzku.
  • Alfred Carter Jr. hraje muže č. 1 z Turner Station, který daruje krev pro Henriettu. Alfred Carter Jr. je skutečný syn Debory Lacksové a vnuk Henrietty Lacksové.
  • Na motivy stejnojmenné knihy novinářky Rebeccy Sklootové. Při psaní knihy jí byl umožněn bezprecedentní přístup k rodině Lacksových.
  • V článku o tomto filmu, který byl odvysílán v pořadu National Public Radio "Morning Edition", Eric Deggans uvedl, že autorka knižní předlohy Rebecca Skootová mu v rozhovoru řekla, že dcera Henrietty Lacksové Deborah Lacksová Pullumová chtěla, aby ji Oprah hrála ve filmové verzi dlouho předtím, než se na filmové verzi skutečně pracovalo. Sklootová řekla: "Vždycky říkala, víte, ta kniha vyjde. Bude to bestseller. Oprah natočí film a bude mě hrát. Byla si tím prostě jistá." Deborah zemřela v roce 2009, takže už se nedožila toho, že se kniha o její matce skutečně stala bestsellerem a že Oprah skutečně hrála Deborah ve filmové adaptaci.