Spravedlnost

65%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Psychologické kriminální drama přináší něco, co tu už velmi dlouho nebylo. Příběh klasicky začíná vraždou, avšak známe pachatele a děj už jenom postupně odkrývá okolnosti kolem toho. Tvůrci se zřejmě shlédli v tvorbě HBO a jejich seriálu ´Pustina´. Příběh s pomalejším tempem, avšak neskonale temným. Prostředí opět kolem dolů, jenom ne mosteckých, ale pro změnu ostravských. Nasnímané je to přes šedivý filtr, což jenom podtrhuje prostředí Ostravska. Případ každou další minutou složitější a komplikovanější, avšak se nakonec k jádru věci přesto všichni dostanou. Pachatel je od samého začátku znám, jen jde o to mu to potvrdit. Konec překvapí či udiví, ale takhle to v podstatě mělo být. Konečně přichází doba, kdy tvůrci dávají větší ohled na kvalitní scénář a kvalitní zpracování než na potřebu vůbec něco vysílat? Bylo načase. Jen neusnout na vavřínech.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
(Viděno komplet.) Strašně rád bych dal čtyři, ale první epizoda je učebnicová ukázka nezvládnuté expozice. Pak to jde jen nahoru, ale šlo by to sestříhat do jedné perfektní tříhodinovky. Plus by bylo ale taky nutný vykašlat se na ten colorgrading "vyblitá šedá", který zabíjí veškerou snahu o zajímavé kompozice. A scénář nezapře, že na něm dělali Slováci - občas jako lidem nešel z pusy. 65 %
PRINC180
PRINC180
817 bodů
6.5
Dobrý, velice dobrý první dva díly a třetí podělal co mohl jinak herecký výkon Ondřeje Vetchého je super Odra zraje jak víno a u nás začíná být jeden z nejlepších herců.Vynikající hudba ,opravdu toho konce je škoda ve kterém nakonec není potrestán vůbec nikdo, až na Jana Plouhara, než by utekl tak se vydá spravedlnosti.Dal bych víc ale nemohu.