Slíbená princezna

24%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
0
Slíbena princezna je ta nejhorší pohádka,která kdy byla vysílána během vánočních svátků. Nechápu jak tahle příšernost mohla vzniknout. Scény na sebe vůbec nenavazovali a na nějakou logiku se úplně zapomnělo. Kostýmy a to "lehké" chování královských dcer mě úplně zarazilo.Navíc ta osoba co hrála princeznu už by nikdy neměla být v televizi. Šerednější princeznu jsem opravdu ještě neviděl.Jsem zhnusen z toho na jaké filmy se dávají finance.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
1
Od Ivy Procházkové jako od scénáristky lze jistě očekávat mnohem víc, než tady předvedla, ale naprostou tragédií je režijní vedení herců: zmatek při každém náznaku herecké akce, neuspořádanost a přehnaná hlasitost při každé vypjaté situaci - to mají být znaky modernosti? A lascivní chování (provdaných) královských dcer (v čele s fenomenální houslistkou:-) - to je co??? Bohužel, nic nezachrání ani momentální televizní fenomén "tvoje tvář má známý hlas, ale jinak je naprosto neoriginální" Jan Cina, ani nesmrtelná teta Jitka Čvančarová s nesmrtelným strejdou Kameňákem Vaškem Vydrou, ani nemocný král Martin Stránský (který je ale aspoň věrohodný jako chorobný depresák). Jediný místy uvěřitelný, i když taky přehrávající (asi dle pokynů režie) je totální záporák pirátský kapitán Jan Dolanský (a bílý psík, který Jiříka provází). Pekelné barvy (přetrvávající pološero), navíc děsné postsynchrony. Pseudostylizace bez humoru, podbízení se pubescentům od klackování se až po rádoby cool mluvu včetně sprostých výrazů. Stejně divoce se vyřádila i návrhářka kostýmů Krejzková :-( A jméná princezen asi někdo vymýšlel v hospodě po mnoha panácích - třeba Čirá radost mi připomněla jistou Půlnoční bouři ... Trapné zklamání.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
2.5
tohle se prostě celé nějak nepovedlo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
4
V rámci toho, co museli filmaři splnit, si vedli dobře. Ale já si prostě nemůžu pomoct a musím zpochybňovat už samotnou objednávku. Adekvátní režie, schopní herci, a své síly vloží do tohohle bezpohlavního mrtvého konstruktu? Je to plýtvání schopností i prostředků. A že dělá ČT rovnou tři pohádky najednou? Fakt k ničemu. Nevím, jak to mám ohodnotit. Oproti včerejšku to je vážně zázrak. (To hodnocení je, jaké je, právě ve vztahu k dalším výtvorům ČT a při maximální snaze akceptovat ten zmrvený žánr. Odpad bych tomu klidně dal, kdybych nevěděl, že dno je ještě níž.) PS: To, že se v pohádce mluví současnějším jazykem a sem tam padne expresivnější slovo, mně absolutně nevadilo a nepovažoval jsem to za potenciální problém, dokud se to všude nezačalo řešit. Proč by to mělo vadit?
Matli
Matli
8 300 bodů
2
Jako pohádka pro děti je to katastrofa-naprostý odpad a jako pohádka pro dospělý dávám za dvě, takže taky žádná sláva, sumasumárum 13%. To, že przněj zlatovlásku jsem ještě překousnul, ale vše ostatní je nesmysl, fakt jen ty holky jsou ke koukání (s vypnutým zvukem), kromě hlavní hrdinky jakože zlatovlásky, nic proti herečce, ta je hezká na googlu, ale tady to je příšera s hezkým tělem. Každopádně lepší jak Tři bratři :-D
avenis
avenis
8 145 bodů
10
Řeknu to slovy filmové postavy z filmu Báječná léta pod psa: "Prekérní, ale krásné!" Není to klasická pohádka. Je to film s pohádkovým námětem. No a nebo velmi specifická pohádka. Tvůrci se prostě vyřádili. Kostýmy jsou absurdně šílené, mluva současná, scenérie a kamera lehce psychotropní... Ačkoliv jsem ještě nečetla ani jednu recenzi, sama za sebe dávám plný počet, protože je to osvěžující. Princezny nejsou ušlechtile krásné ani odpudivě nevychované, hrdinové nejsou nezranitelní a dokonalí ani fujtajbloví... Prostě tento film je veselý, napínavý i provokativní. A to mám ráda. (25.12.2016)
Pas
Pas
6 225 bodů
0
Tento otřesný paskvil se v žádném případě nedá nazvat pohádkou, to by bylo poplivání všech krásných a nezapomenutelných věcí v rámci žánru.Dějová motanice naroubovaná na strom scénaristické bídy a nouze. Nevíme jaké zadání měla ČT vůči "autorům" ale to co nám zde předvedli už není nesoudnost ale nestoudnost!! Řev místo dialogů, vulgární projevy mnoha postav a to i v situaci kdy zrovna nemluví(neřvou). Kostýmy jako z laciného vetešnictví kdy jejich korunou je zoufalé cosi na hlavě jakési osoby což má býti princezna...zlatovlasá panna.Ta už od prvního pohledu budí dojem , že je aktivní členkou jakéhosi nevěstince než laskavou a téměř éterickou bytostí.Kam se vytratila laskavost, nadhled , trocha humoru ? Zřejmě do peněženek těch , kteří disponují financemi koncesionářů a dávají je svým kumpánům z rádoby umělecké obce. V této zemi už je delší dobu hanba žít pro dospělé , i tímto dnešním počinkem si připravují půdu pro nejmladší generaci kde slušnost je slabost ,podvod normál a řev a násilí jsou standardní prostředky k dosažení cílů. I komerce má své hranice, toto je brutální odpad.
limeta
limeta
5 179 bodů
3.5
Tak toto je hodně smutný pokus o pohádku. Splácanina první kategorie, bohužel. Zvláštní postavy, divná nepohádková mluva, dohromady neuvěřitelná podivnost, která z očekávaného dodržela snad jen stopáž.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
0.5
Pohádka, u které jsem si většinu času říkala co to proboha je, s podivně splácaným dějem a neskutečně ošklivou a nesympatickou princeznou. 15% snad jen za sexy piráta Dolanského (v mladém věku, který ale dost vypadal jako Jack Sparrow) a povedené steampunkové kostýmy knížete.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
2
Tohle je opravdu mix všeho možného i nemožného... "Pohádka" má stupidní příběh, ještě více stupidní pokusy o vtipnost a poravdě je mi líto, že se dotoho nechali ti herci ukecat. Nevím u nás doma to bylo ---> Hale jde nějaká nová pohádka pojďme se podívat a ve finále jsem to dokoukal jen já a to tak, že jsem měl vážně sto chutí odejít pryč...