The Cloverfield Paradox

54%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Tomuto říkám výborný obchodní tah. Prodat takřka nefunkční film,který by v kinech nejspíš vyhořel Netflixu je zkrátka geniální. The Cloverfield Paradox přichází s křížkem po funuse a navíc neoplývá originalitou či nějakou logikou. V poslední době jsem viděl několik snímku odehrávajících se na vesmírných stanicích (Life,Gravitace,Saljut 7,Geostorm) a tak jsem možná i trochu přesycen a nedokážu The Cloverfield patřičně docenit. To však nemění nic na tom,že celý film je plný klišé,logických chyb a zkratovitého chování hlavních postav. Spousta scén jdoucích po sobě si tak navzájem podkopávají nohy a nenabízí žádné odpovědi proč to vlastně dělají. Těch pár pokusů o vtip se tak v celkovém vyznění filmu naprosto ztrácí. Překvapila mne účast Daniela Brühla u nějž jsem si myslel,že si vybírá kvalitní snímky a pak udělá takovou botu. Na druhou stranu mne potěšila účast Chrise O'Dowda jenž se v poslední době celkem chytil. Zkrátka snímek místo vysvětlování jen přidává další otázky na které sám nezná odpověď. Za mne tentokrát palec dolů a dávám nějakých 45%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Energetická krize už dosáhla takové výše, že se po technické stránce začala řešit. A jak to dopadlo s testem jednoho takového zařízení vypráví tento příběh, který svým způsobem poukazuje na mnohé klasické filmové sci-fi. Je to tak. Filmoví fanoušci sci-fi filmů si i tady mohou otestovat své znalosti. Odkazů je tady skutečně více než dost. Příběh jako takový není nijak světoborný a ve vážnosti nabubřelý. Svým způsobem je vlastně vynucený s ohledem na snímek 'Ulice Cloverfield 10' (2016), který se snímkem 'Cloverfield' (2008) známý pod českým názvem 'Monstrum', původně neměl mít nic společného. To se ale nakonec na poslední chvíli změnilo. Takže jsme věděli, že se na Zemi stalo něco, ale už ne co a proč. A proto vlastně vznikl tento snímek, který nám to všechno vysvětlí. Závěrečná scéna už jenom ukazuje dějovou souhru. Jako lecjaká sci-fi pecka to však skutečně zrovna nevyznívá. Mírnější napětí se sice dostaví, ale jinak není o co stát. Sledování něčeho takového spíše vytváří úsměv na tváři právě vlivem použitých známých scén a dokonce i dějových linek. Nebo snad vážně nikdo nepoznal v charakteristice a činech Hamilton vliv Ripley z Vetřelce? Buď jak buď. Jako přímá odpověď na vzniklé otázky předchozích filmů je tento počin přijatelný, ale jinak bída s nouzí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
2
Nejenže je ten film hloupý a nudný, on je i dost blbě natočený - tak blbě, jak americké áčkové produkce bývají málokdy. Naprosto chápu rozhodnutí vypustit to znenadání, aby to co nejrychleji vidělo co nejvíc lidí, než se roznese, jak veskrze špatné to je.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Parta vědců má otestovat tajemnou věc, která je ale tak nebezpečná, že to musí udělat ve vesmíru. Pokus o komorní scífko, které se bohužel až tak moc nevyvedlo. Herecky silné, hlavně O' Dowd rychle pochopil v čem že to hraje a očividně si to užíval. Škoda i toho násilného napojení na Cloverfield, kazí to téhle sérii pověst.
lamps
lamps
15 156 bodů
4.5
„My arm helped us find the Earth!“ Tohle napsali a natočili lidé, kteří milují nejen původní Cloverfield, ale všechna vesmírná dobrodružství Vetřelcem počínaje a konverzační epizodou seriálového Star Treku konče. Cloverfield Paradox je filmem, na němž je podivným způsobem sympatické, že ačkoli stěží stojí na nohou coby samostatné dílo a vymýšlí nejabsurdnější cestičky k napojení na předchůdce, přece právě v procesu napojování na rozběhnutý fikční svět vytváří pozoruhodně neodhadnutelnou a zábavnou hru s divákem, která startuje od úvodních minut a končí dokonale bizarním posledním záběrem. Bohužel, s přihlédnutím k náladě a fyzické nátuře předchozích dílů, je tohle ve výsledku šíleně nevyrovnaný projekt, kde se naivně splétají hororové prvky s přitroublým humorem a navzdory originální premise přesahujícího děje se okatě vykrádá snad každá vesmírná sci-fi. Že se po psychologicky a režijně našponované dvojce dočkáme obyčejného béčka, kterým se méně nadaní tvůrci snaží vzdát hold všemu a záhadu ušatého monstra cedit skrze nepřesvědčivé dimenzionální otvory, to je zkrátka zklamání jak hrom. Oceňuji několik vtipných nápadů a snahu o zachování obdobně omezeného narativu, který více nakousne než vyřeší, ale tady se toho pouze uchvátaně „nakouslo“ mnohem více, než může jeden kvalitní film unést..
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
Je to bída. I přesto, že předchozí dva Cloverfieldy nejsou úplná dokonalost dá se na ně koukat a i trochu užít. Cloverfield Paradox ale není vůbec tak zajímavý jako předchozí filmy, je předvídatelnější a nechápu koho napadlo dát za kameru takového patlala jako je očividně Julius Onah. Jsem vlastně rád, že to Netflix vypustil protože mně takové zklamání nečekalo v kině za nějaký finanční výhoz. Tím ale nějaké větší pozitivum v podstatě končí. Takhle to dopadá když se slepé dotačí kvůli napichnutí na něco aby měl film okamžitě úspěch.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
4
2* = 40% Áno začínam rovno s hodnotením nech mám toto sklamanie z krku! Cloverfield bol úžasný found footage film a Cloverfield Lane 10 bol skvelý celovečerák, no toto? To nieje ani jedno ,ani druhé a už vôbec nie "dobré"!Film má hneď dva veľké problémy: 1. Je to prequel k filmu, ktorý prequel nepotrebuje a 2. Znovu to robil posraný Netflix. Netflix je stelesnené zlo! Pokazia každú adaptáciu ,každý remake , každý sequel ,v jednoduchosti poserú všetko ,čoho sa dotknú! Herci príšerní! Paradox vo filmu nielenže nefunguje ,ale zároveň to je totálna debilina! Efekty priemerné a kamera tiež. Hlavná záporáčka je totána krava a prekuknete ju hneď na začiatku filmu (dej je predvídateľní úplne rovnako). A jej smrť som si užil najviac. Monštrum je tu zbytočne! Okrem toho si film povedal ,že odignoruje myšlienku Cloverfieldu a rozhodne sa vykrádať úspešnejšie hororové scifi ako napríklad Alien ,vďaka čomu si tento film ešte viac zhnusili! Persepktíva a odrážanie zvuku v tomto filmu asi absolútne nefunguje ,keď sa dve postavy dohadujú o podvode pár metrov za potenciálnym svedkom! Ikeď je pravda ,že má návrat postavy "Vec" z Addams family celkom pobavil😂 (ďaľší horor ktorý vykráda - The Thing!) Pokiaľ ste skalnými fandami Cloverfieldu ,tak sa tomuto ,no..... "Pokračovaniu" jednoducho vyhnite ,...pokiaľ nechcete umrieť na rakovinu! A pre ľudí ,čo Cloverfield nepoznajú ,tak tento film nepozerajte a radšej si pustite predchádzajúce diely (alebo iný film). Keď už Cloverfield začal s paradoxmi tak ja ním aj skončím....film totiž videlo moje druhé "ja" z inej dimenzie a len mi povedalo ,čo je na tomto filmu zlé.... (mindblow ,že? Myslím ,že je lepší ,ako celý film dohromady 😔)....
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
ciste becko ktore akoby vypadlo z 80tok (ako minulorocny LIFE) ktore je zaujimave iba svojim previazanim na CLOVERFIELD (i ked by sa kludne bez neho zaobislo, vid cela vedlajsia linka s manzelom na zemi). najzaujimavejsie na celom filme je jeho distribucna taktika od netlixu, co vsak na dobry film nestaci...
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
4
V krátké době "druhý Život", tedy sci-fi horor na vesmírné stanici, který se výrazně inspiruje, aniž by dokázal přijít s něčím vlastním. Zatímco však Gyllenhaal bojoval s výtažkem Vetřelce, zdejší posádka vstoupila do prostoru Horizontu události. A ve všech ohledech horšího. Nechybí momenty s potenciálem, ale buď je zabije nedostatečně propracovaná vnitřní logika (Takže loď "ožila" nebo ne?), případně nízký rating. Strašně by tomu slušelo větší tlačení na béčkově-hororovou pilu. Je mi jasné, že gorefestu, jaký předvedl zmíněný Horizont, se už nejspíš ve vysokorozpočtové sci-fi produkci nedočkám, ale sakra, alespoň něco tady být mohlo. Paradox je ve svém odpravování postav tak neškodný, až je to skoro k smíchu (dvakrát tolik, pokud máte nakoukáno, protože každou smrt už jste viděli někde jinde a ve výrazně výživnějším podání). A to nejhorší - do filmového vesmíru Cloverfieldu nepřináší vůbec nic nového a jde o první film série, který vážně nestojí za pozornost.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
5
Měl to být film, který všechno vysvětlí, ale místo toho jsme získali spíše další otázky. Najednou má Země nedostatek energie, to v původním filmu vůbec nebylo vystiženo. Film měl vysvětlit kde se vzaly ty monstra, ale to nevysvětlil ani náhodou. Dále obsahoval opravdu stupidní humor a nelogika některých částí filmu byla vážně zvláštní, jak si ta blbá blocka jako myslela že pomůže své planetě, když všechny postřílí a domu se stejně nedostane??? Abych jen nekritizoval, tak kamera byla dobrá, efekty také a celkový pohled na film co se obrazu a zvuku týče nebyl vůbec špatný.