Je s námi konec?

73%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Zajímavý dokument, který v sobě nese hromadu poselství a pojednává o závažných problémech s kterými se musíme v současnosti potýkat. Za vším stojí Leo DiCaprio a svou úlohu plní na 100%. Jsme tam svědky hrůzných (pravdivých) záběru, které jasně ukazují jak nám je lhostejná naše planeta Země. Na můj vkus je dokument poněkud zdlouhavý a to má jenom hodinu a půl. Chtělo to zvolit lepší provedení, protože myšlenka je dobrá.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
4
Bezradné. Já chápu potřebu tohohle dokumentu, který se u nás jeví zbytečně a polopaticky, ale v Americe je samozřejmě diskurz jiný a je potřeba lidi přesvědčit, že se něco děje. Tenhle film to ale nezvládne, protože čistě intuitivně míchá fakta s emocemi, což může fungovat jen tehdy, když divák názor sdílí a potřebuje ho například jen ukotvit. Na nepřesvědčené to má přesně opačný účinek. Když to tedy vezmu tak, že tenhle film je užitečný jen v prostředí, kde se na změnu klimatu nevěří, ale přitom nemá moc ničí názor změnit, posouvám se do bezcílného začarovaného kruhu. (S DiCapriovým pocitem sebedůležitosti problém nemám, do značné míry je ten pocit oprávněný a je jeden z mála herců své generace, kdo funguje jako velká instituce á la 90s. Je teda jenom na místě, že s tím aktivně pracuje.)
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8.5
Skvělý dokument, který by měli vidět všichni povinně. Ukazuje, jak si vůbec nevážíme daru žít na této planetě a spíše než budoucnost naší planety řešíme svoji přítomnou spokojenost. Žel, za což dokument nemůže, se to lidem nikdy nepodaří změnit. To by se totiž musel změnit úplně každý a to se nikdy nestane. . .
Pacman
Pacman
586 bodů
7.5
Dobře natočený dokument o následcích činnosti lidstva. Dobrá kamera, fajn hudba a i Leo super. Hlavně je znát, že jako herec se umí pred kamerou vyjadřovat a není tolik cítit ta povrchnost a nervozita. Je fajn, že dokument ukazuje spoustu věcí v reálu jak se to kde posralo. Bohužel ale také neukazuje žádné konkrétní řešení (až na koncepci z Paříže). Celkově je tedy fajn dokument vidět a připomenout si, že je potřeba s tím neco dělat. Bohužel nenutí diváka víc přemýšlet a tak nechává prostor pro nedůvěru.
filip-stich
312 bodů
8
Vcelku zajímavý a dobře provedený dokument s opravdu k zamyšleníhodnými záběry a rozhovory, který ale nepřinesl víceméně nic nového a lidé uvidí a uslyší spíše to, co už dávno ví. DiCaprio zde není až tak důležitý, slouží spíše jako "nástroj" pro to, aby se na dokument kouklo velké množství lidí, což je obzvláště u dokumentu dost zásadní, protože jsem přesvědčený, že jediný dokument dokáže změnit smýšlení a životní styl mnoha tisíců lidí. I když tento snímek planetu nejspíš nezachrání, alespoň vloží do podvědomí lidí to, že životní prostředí na tom holt není vůbec dobře a něco by se opravdu mělo změnit.
miroslavottomansky
miroslavottomansky
60 bodů
9.5
DiCaprio splnil svou misi, kterou jej pověřil generální tajemník OSN Pan Ki-mun, když jej jmenoval poslem míru OSN se zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. Filmové nedostatky bohatě vyvažuje DiCapriův entuziasmus a zjevně upřímně míněná snaha vyburcovat společnost k činu.