Christine

65%

Zajímavosti 17

  • Na DVD je ve skrytých titulcích píseň "Annie's Song" chybně označena jako "You Fill Up My Senses".
  • V čase 58:45 Tug mluví o tom, že střely Wadcutter "explodují při kontaktu". Střely Wadcutter nevybuchují, protože mají plochý nebo tupý nos.
  • Ačkoli film naznačuje, že se Christina operaci vaječníků vyhýbala, skutečná Christina si jeden špatný vaječník nechala odstranit rok před sebevraždou.
  • Na konci se Jean odreaguje podobným způsobem, jaký popsala Christine: jí zmrzlinu a zpívá si písničku. Místo hudby z rádia však zapne televizi a zpívá si znělku z pořadu "The Mary Tyler Moore Show" (1970-1977). Tento pořad byl o ženě Mary Richardsové, která se po nevydařeném vztahu přestěhuje do Minneapolis a najde si práci jako pomocná producentka v malé televizní redakci. Mary stále doufá v romantiku, ale zjistí, že její přátelé ze zpravodajství jsou spolehlivější. Fiktivní seriál tak děsivě odráží mnoho detailů ze života skutečné Chrisine, jak odhalených ve filmu, tak vynechaných z vyprávění.
  • Jedna z mála produkcí, kde byly v jednom záběru použity dva funkční Quad VTR (kvadruplexní videomagnetofony).
  • Hlavní herci Rebecca Hallová a Michael C. Hall mají nejen stejné příjmení (i když nejsou příbuzní), ale také manžele jménem Morgan, což je mimochodem také příjmení postavy, kterou Michael hrál v seriálu Dexter (2006).
  • Postavu Stevieho - jednoho z dětí, pro které Christine hraje loutkové představení o cizincích - hraje Alec Cabacungan, kterého diváci mohou znát z reklam na nemocnici Shriners. Trpí nemocí křehkých kostí a má okouzlující povahu.
  • Během studií na škole (dívčí škole) založila Christine malou skupinu s názvem "Klub pletení bez dat". To bylo zparodováno v jednom z dílů seriálu Degrassi High (1987) z 80. let, v němž si postavy Kathleen, Melanie a Diana žertem říkají "divy bez rande", protože jsou introvertní a žádný z kluků ve škole jim nevěnuje pozornost.
  • Scénáristu Craiga Shilowiche přitahoval příběh Christine Chubbuckové, protože stejně jako ona procházel depresemi na přelomu dospívání a dvacátých let.
  • Dva problémy, které nejsou ve filmu zmíněny, ale které byly zmíněny její rodinou a ve zpravodajských článcích o skutečné Christine Chubbuckové, jsou, že před přestěhováním do Sarasoty byla dříve zamilovaná na starším místě (muž, kterého milovala, zemřel, což ještě více prohloubilo její deprese) a že postava Jean z filmu, která je vykreslena jako nejbližší Christinina přítelkyně, byla ve skutečnosti Andrea. George ve skutečném životě také slovně odmítal Christininy milostné návrhy, o čemž se mluvilo v dokumentu Kate Plays Christine (2016). Ačkoli tento dramatický film nezmiňuje Georgovo odmítnutí ani zesnulého přítele, zmiňuje se o tom, že Bob Anderson Christine řekl, že George ve skutečnosti jede do Baltimoru s Andreou a že ti dva jsou "spolu".
  • Ve filmu Pyramida (1976) se odehrává téměř totožná sebevražda. Ve filmu je reportér L. A. Ray zoufalý z nevydařeného vztahu a z toho, že byl svědkem vraždy teenagera policií. Během živého vysílání říká: "Ve své snaze přinášet vám nejnovější zprávy vám KSTX s hrdostí oznamuje televizní premiéru, bezprecedentní živé vysílání skutečné sebevraždy. S laskavým svolením KSTX a našich sponzorů." Poté se střelí do hlavy.
  • Navzdory svému odtažitému chování, které je ve filmu zobrazeno, byla skutečná Christine Chubbucková v televizi známá jako veselá žena, která měla obzvláště ráda děti, a to až do té míry, že mimo práci dobrovolně hrála loutková představení pro mentálně postižené děti. O rozsahu jejích depresí věděli jen nejbližší členové rodiny.
  • Premiéra na festivalu Sundance 2016 jen den před filmem Kate Plays Christine (2016), dokudramatem o Christine Chubbuckové, které režíroval Robert Greene a v němž si zahrála Kate Lyn Sheilová.
  • Teplý "žlutý" nádech a tlumené zbarvení filmu byly trendem 70. let. Protože se film odehrává na počátku sedmdesátých let, byl tento efekt zvolen záměrně, aby film působil autentičtěji. Dříve byl tento efekt přirozeně způsoben osvětlením a typem použitého filmového pásu (často Ektachrome, populární 16mm filmový pás Kodak), ale v digitálním věku se tento efekt obvykle přidává až po natočení filmu pomocí počítačových filtrů a překryvů, aby se vytvořil nostalgický "vintage" vzhled.
  • Hlavní herečka Rebecca Hallová je vdaná za Morgana Spectora, který hraje Christinina lékaře.
  • Christine často trávila dětské prázdniny v rodinném domku v Siesta Key na Floridě, kam se později několik let před svou smrtí přestěhovala. Podle deníku Washington Post si záměrně navrhla ložnici tak, aby vypadala jako ložnice mladé teenagerky, a skutečně byla silně zařízená podle toho, co bylo pro mladé teenagery v 70. letech 20. století módní, s vycpanými zvířaty, obrázky ve stylu hippies, jasnými popovými barvami a nábytkem, který měla obvykle malá dívka.
  • Majitel společnosti, která střihla trailer k filmu, Robert "Smitty" Smith z In Sync Advertising, byl skutečným stážistou v televizi WXLT-TV, který se znal s Christine Chubbuckovou a přátelil se s ní. Když se o filmu dozvěděl a viděl ho na festivalu v Sundance, vyhledal si práci; mimochodem, tvůrci se ho snažili vyhledat k rozhovorům už ve fázi výzkumu, ale kvůli všudypřítomnosti jeho jména se jim ho nepodařilo najít.