Učitelka

68%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
mil78
384 bodů
6
Postavy jsou schématické, černobílé a díky scénáři jen deklamující chodící nositelé hlášek. Přesto učitelka nenudí a to zejména díky Zuzaně Mauréry v hlavní roli. Její vyprávění o partyzánovi je asi tím nejlepším co ve filmu uvidíte. Film pobaví, ale dalo se z něj tématicky vytěžit mnohem více.
paniks
319 bodů
7
Zajímavý film, možná i takové učitelky existují. Já jsem se s takovou zlou a ziskuchtivou megerou nesetkal. Snad jich není mnoho, byl by to úpadek našeho školství. Děj filmu se odehrává na začátku 80. let minulého století. Jinak výborný výkon hlavní představitelky, Zuzany Mauréry.
sephastto
225 bodů
6.5
Mrazivý příběh z doby, kterou už snad nikdo nechce zpátky. Krutá realita a vystřízlivění, kterou už si nikdo, kdo to nezažil neuvědomuje a je dobře, že to ještě občas podobné filmy připomenou. Každý si pamatuje fronty na banány a říká, že tehdy bylo líp, ale nebylo...bylo mnohem hůř.
pisatel
113 bodů
9
Vynikající psychologické drama, který těží ze scénaře psaného vlastní zkušeností.Herecké výkony českému publiku spíše neznámých herců jsou parádní. Postavy jsou napsaný skvělea jejich konfrontace v uzavřené místnosti působí na diváka zančně emotivně. Stejně jako postava učitelky, která patří mězi nejzápornější postavy v dějinách slovenské kinematografie.
Adél
80 bodů
9
Další film z dílny Hřebejka. Myslím si, že z kina neodejde nikdo, koho by to nějak neoslovilo. Herecké výkony byly výborné, hlavně herečky v roli učitelky. Šel z ní mráz po zádech. Téma je celkem něco nového, ale je pravda, že témat z doby komunismu už tu máme přehršel. Jinak film mohu doporučit.
Hanula
56 bodů
8
Tak tenhle film mě dostal - Zuzana Mauréry byla tak přesvědčivá, že bych jí dala facku. Rodiče mi připadali bojácní, nerozhodní a tak trochu odevzdaní. Asi to bylo tou dobou. Je fakt, že to vypadalo trochu jako neralistické, ale určitě se to dělo a možná i děje.