Morgan

59%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 465 bodů
10
Máme tu další snímek na filozofickou otázku - Co znamená být člověkem? Geneticky modifikovaný humanoid vytvořený týmem vědců zpočátku přináší radost z úspěchu, ale jen do té doby, než se něco pokazí. Známá šablona tentokrát odvyprávěná přeci jen trochu jinak, než je zvykem. Snová atmosféra společně s úžasnými scenériemi veškerého prostředí vytváří vizuální obraz na pomezí psychologie a emocí plných otázek a přesvědčení. Literární vyprávění je převedeno do obrazu tak naprosto úžasně, že není potřeba slov. Tempo je zpočátku značně pomalé a velmi pomalu se také podle potřeby rozjíždí a to až do grandiózního finále byť ničím nepřekvapujícího. Finálové akční scény dle typu vyprávění a souběhu veškerého dění překvapují svou brutalitou. Tento snímek se velmi často porovnává s podobně laděným filmem ´Ex Machina´ a řekl bych, že danou myšlenkou si jsou oba příběhy skutečně stejný, ale v jistých detailech přeci jen odlišný. Film je hlavně pro opravdové fanoušky žánru sci-fi a to jak filmového, tak i literárního. Ostatní se budou bohužel značně nudit, čímž dojde k nepochopení celého konceptu příběhu. Ale takový je už úděl daných snímků.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Fakt ne. Úvod se tváří jako chytré scífko, takže se hlavně moc kecá, pak přijde jedno vyznání lásky a rozjede se klasická vyvražďovačka mezi robotem a vědci. Problém je, že moc nebaví ani jedna část. Navíc závěrečná pointa byla čitelná jak už dlouho nic.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Synátor Ridleyho Scotta, který mu už několik let asistoval na solidním Prometheovi nebo Covenantu si za 8 milionů natočil komorní sci-fi s hodně slušným castingem. Prvně nejde o žádnou dívenku, jde o TO, genetický materiál a vojenskou zbraň, které se nechaly city v nějaké omezené formě. Musím říct, že to sice někdy mírně vázne v tempu a ve finále je to jen slušné béčko, a to nejen rozpočtem ale i scénářem, ale myslím, že Luke Scott by měl dostat ještě šanci něco pčedvést. Sice už mu je přes páďo, ale po tátovi má dobré geny.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Zpočátku to vypadalo nadějně a dobře. Pak jen samé nepochopitelné nesmyslnosti, třeba že drobná dívenka hodí přes půl místnosti s chlapem jako hora, umí zacházet se zbraní jako profík, umí řídit auto, umí se rvát jako chlap a to byla uzavřená bez možností se to vše naučit. Potenciál to mělo jen je smysl pro detail špatně provedený. Do čeho se to Ridley Scott namočil? Má zůstat u Vetřelců, s těmi to umí perfektně.
  • Tempo
  • Scénář
Tom Hardy
Tom Hardy
8 349 bodů
5
Nabízí se vyšší hodnocení pro poměrně sebejistý vizuál a solidní
  • slušný vizuál
  • příjemné obsazení
  • tempo
  • opravdu debilní scénář
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Téma, které jsem tu už párkrát viděl, takže se už po pulhodině dalo odhadnout v čem je pointa filmu. Hvězdička za Kate Mara, ta umí. Když už hudbu má na starosti Max Richter, tak jsem čekal něco víc a v podstatě jsem nic výraznýho neslyšel.57%
leafroller
leafroller
3 023 bodů
7.5
Dostanu-li nejzásadnější informaci zápletky filmu až těsně před koncem a to ještě jakoby omylem, přijdu si trochu napálený. A tak se po několika desítkách minut naprosté zmatenosti, proč se ti lidé chovají ke svému výtvoru tak nepochopitelně, dozvídám skutečný původ, což spíš vypadá na to, že scénárista potřeboval utíkáček, aby to vůbec mohlo nějak skončit. No nic. Otázka další evoluce člověka je v poslední době v žánru sci-fi stále populárnější. A přesně jako když klasikové tohoto žánru předpověděli počítače nebo roboty, i zde ve mně stoupá napětí, kdo bude mít nakonec pravdu a v co se vyvineme. Takže mutant nebo kyborg?
Ghost Dog
317 bodů
6
Zajímavý námět, i když ne úplně originální, kdy se řeší otázka geneticky upravovaného člověka či umělá inteligence a dopad na společnost i jedince samotného (z posledních let např. výborné filmy Hanna a Ex Machine). Bavilo mě to, filmařsky i herecky v pohodě, akorát si myslím, že to mělo větší potenciál, klidně bych si dokázal představit, že to mohlo být více posunuté do roviny hororu. Každopadně tatínek Ridley má šikovného synáčka a jeho dalších filmů bych se určitě nebál.
byland
309 bodů
5
Tak nějak už od začátku jsem tušila jakým směrem film půjde. Těžce průměrné sci-fi. Morgan je robot, který jednoho dne komusi ublíží. O hororu se zde ovšem mluvit nemůže ani náhodou. Dost předvídatelný děj i konec.Můj šálek kávy to rozhodně nebyl.
mustafee
mustafee
169 bodů
9.5
Skvělý thriller! Moc mě tento film překvapil. Pustil jsem si ho jen tak a nakonec jsem od něj neodtrhl oči a s napětím sledoval, co se bude dít. Děvče se toho opravdu nebálo. Bylo zajímavé vidět, jak si k ní všichni udělali vztah a hájili ji přes její agresi. A závěr? Ten mě dostal!