Hlas pro římského krále

58%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 898 bodů
6
Zajímavý pohled na Karla IV. Film má dobrou výpravu, je v něm spousta herců, kteří nejsou našimi největšími hvězdami, ale předvedli dobrý výkon. Za mě však Kryštof Hádek není nejlepším představitelem Karla IV. Mám ho rád a v jiných rolích umí, tady mi to nesedělo. Tvůrci se snažili nacpat do filmu velkou spoustu historických událostí, skoky v čase však nakonec udělaly film dosti zmateným. Ve výsledku je to dobrá práce - 60%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
4
Není to hodně špatné, spíš to není ničím dobré a předně to tak nějak nechápe samo sebe - slova jsou vata a pozornost je směřována k jakési velkoleposti, kterou ale ČT samozřejmě nemůže naplnit. Raději bych propracované postavy, které komunikují i jinak než skrze trailerová prohlášení.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Napřed jsem viděl druhou půlku v tv, a ta nebyla zas tak špatná..po shlédnutí té první už to tak růžově ale nevidím. Pokusy o epičnost dost vtipné, Hádek nevýrazný. Navíc si to fakt pro sebe celé krade Majer aka Jan Lucemburský. Takže pokus dobrý, ale ČT holt není HBO.
avenis
avenis
8 151 bodů
8
Solidní práce. Historické filmy z dnešní doby jsou velmi dobře zpracované. Po celou dobu jsem si připomínala o generaci starší gardu Preiss, Němec, Hlaváčová, Maciuchová...v podobných historických rolích a musím konstatovat, že dříve se hrálo více teatrálně. Toto civilnější zpracování mi vyhovuje více. Oproti starším televizním filmům, dnes jsme konečně viděli bojující muže i reálně krvácet. Ať už historická skutečnost byla taková či jiná, tento film považuji za velmi dobrý. (15.5.2016)
Pas
Pas
6 225 bodů
3.5
Otec vlasti podle České televize... Historické reálie z českých luhů a hájů, občasné zajímavé záběry kameramana na ně (podobné jako u Husa) A tím pozitiva končí. Špinavý a temný středověk vypadal naprosto jinak než se nám toto dílo v kostýmní části snaží vyložit, čímž snímek automaticky ztrácí na věrohodnosti i zajímavosti. Film naprosto likvidoval chaotický scénář a ještě zoufalejší režie která si naivně pohrává s dějovou linií a mnoha postavami které není schopná ztvárnit,natož dramaticky vykreslit. Výsledný efekt není filmový nebo alespoň televizně historický zážitek několika zajímavých obrazů které se úplně ztrácejí v nepřehledném guláši intrik a žvanění.Velká škoda promarněné příležitosti, neobvyklých životních osudů "otce vlasti" v času jeho výročí, kdy zcela jistě byly příslušné veřejné fondy více než otevřené.Bohužel ne každý režisér či scénarista je umělec a dramaturg za hlavního producenta měl spíš zájem s výše zmíněnými pány zajít na mariáš než jim tenhle paskvil pustit do vysílání.To by ovšem letité vazby v Čt musel vyčistit nějaký pořádný průvan.To už je však jiný příběh..třeba se ho dočkáme.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
6
Co k tomu říct ....běžná produkce , která ničím nevybočuje z řady unylých a nezáživných českých filmů , kde převládá bezobsažnost a množství průvodního slova vyprávěče , jako by se jednalo o čtenou rozhlasovou hru/ téměř/. Překvapil Majer jako Jan lucemburský , zklamal Hádek jako Karel IV.Takžer jen proto , že takové počiny považuji za důležité , tolik procent - jinak minimálně o 10 míň...
Lipi4
Lipi4
89 bodů
8
Velmi mile překvapil :-)