Ve jménu krve

65%
Ve jménu krve
Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7
Nejslabším článkem celého filmu je samotný scénář,který až příliš vsadil na vztah otce dcery a jejich sbližování až zapomněl na akci. Ta,když přijde na scénu,tak je výborná jen jí bohužel není tolik kolik bych si přál. Nezachrání to ani Gibsonovo charisma a že ho má na rozdávání.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Po Mých letních prázdninách další drsná role pro Mela. Děj i díky krátké stopáži dost rychle odsejpá, akce je taky celkem fain (ikdyž se tady spíš víc kecá), ale tak nějak jsem z toho neměl ten pocit "dobré zábavy" jako třeba právě v MLP. Prostě jen dobrý rodinný akčňák s charismatickým Gibsonem.
squirrelpool
squirrelpool
7 012 bodů
9.5
Upozorňuji, že jsem to s hodnocením trochu přehnal, ale přece jen je to jeho první samostatná pecka po dlouhý době. Supr film, prostě pecka. Mel se vrátil tak jak ho máme rádi. Po tom cameu v Postradatelných dostal konečně příležitost ukázat, že je to Pan herec(včetně bicáků). Trochu jsem se bál, že to bude slabý, nebo trošku přehnaný (snaha o dalších 96 hodin), ale byli jsme nadšený. Jean-François Richet je borec. Film možná trochu vypadá, hl. začátek, jako Melova omluva své rodině. Chudák vypadá strhaný životem, ale možná mě dostal a patřilo to k roli. Každopádně hraje skvěle, stejně tak William H.. John Link připomíná Portera s velkým srdcem. John je tvrdej chlap, ale pokud to byl někdy všivák je to dávno. Nefandit mu prostě nejde. Není to jenom vážnej akčňák, má hloubku a krom toho i opravdu vtipné momenty. Je v tom řada skvělých hlášek, jako např.:"To máš za to, vypadni odsud ty hajzle" - reakce na rozbití okna Johnova karavanu. P.S. neděkuju Kinoboxu za to, že mě na to nepozval a já tak musel vypáčit vlastní peněženku a, že to bolelo. Hrozný lidi.


Dodatečné informace

Původní název:
Blood Father (více)
  • Francie Ve jménu krve
  • Francie Blood Father
Premiéra v ČR:
15. 9. 2016
Distributor:
Bohemia Motion Pictures
Země původu:
Francie
Rozpočet:
13 mil. USD
Tržby:
6,9 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Ve jménu krve je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch