Zhasni a zemřeš

67%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Bez světla Komorní psychodrama které se dá odehrát s nepočetným souborem v kavárně pro nevidomé. Inovací snímku je , že se vyhýbá erotismu i když Becca je štabajzna. Zárovenˇfilm končí happy endem, což je rovněž celkem neprotřelá záležitost u hororu.. Dvě hvězdy aby světla nebylo příliš a prášky na deprese na svém místě v zásuvce. Howgh
Alaitos
Alaitos
5 367 bodů
4
Nemám rád horory, které děsí jen prvoplánovými lekačkami, takže za tohle palec dolů. Oceňuji však absenci otevřeného konce a poměrně sympatické postavy.
blazma
blazma
4 928 bodů
0
Naprostá ztráta casu. Velky potenciál, který zůstal nevyužit, to je vše co tenhle film nabízí. Za celou dobu filmu jsem spise jen přemýšlel jak někteří lidi můžou byt tak hloupí v těch filmech, než aby jsem se lekl u nějaké té rádoby blikající lekačky? Dej byl katastrofa, chápu, ze museli tu "slečnu v černém" zasadit nějak do děje, Jenže tam je proste duch, kterej navíc jde vidět jen ve tmě a zmizí ve světle a vůbec s nikým to tam moc nehne. Je to jenom sami, musíme tomu prijit na kloub. To jsou ti Američani fakt tak tupí, ze chcou všechno vyřešit sami? Samotné postavy, no co by jsem k tomu dodal. Mamka je cvok a to pořádný. Dcerka se vymkla kontrole, žije si ve vlastním světě, ale velmi rychle se změní na tu nejlepší Ségru na světě. Ten nejmenší prcek, ten mi tam přijde svými řečmi a celkovým chováním, ze je tam ze všech nejchytřejší. Bohužel, je to ale jen malý kluk a jak jde do tuhého, musí se schovat za dospělejší a to je škoda, ze nedostal ve finiši vice prostoru. Aby jsem to zkrátil. Finální scény, byli natolik nudné, jasně, holka zabiji jenom v noci, ale aspoň trosku nám ukázat jak je zabiji snad mohli. Místo toho jen blikne světlo a někdo umřel a nebo stihnul utéct. Nakonec ani nepřekvapí finální vypořádaní s onou temnou vražedkyni. Ani jeden moment, kdy by jsem se lekl, nezajímavý dej i postavy, konec naprosto otřesný. Tenhle film, byl po první 10 minutách kdy jsem se tesil na super horor, naprostým fiaskem. Nikdy vice
cjmafia
4 387 bodů
8
Tak Sandbergovi se první celovečerák povedl náramně! Plusem je určitě krátká stopáž, takže se na nic dlouho nečeká a začíná se strašit velice brzo. A že to strašení funguje parádně, párkrát to se mou v kině pěkně škublo ( strop, postel). Plusem je i sympatické obsazení v čele s nádhernou Teresou Palmer. Tenhle horor má opravdu všechno, co si pravý hororový fanoušek může přát, proč teda jenom "čtyři" hvězdy? Zklamal mě konec. Přišel mi poněkud odfláklý, čekal jsem něco údernějšího, nebo nějaký zvrat, bohužel nic z toho nepřišlo. Přesto jsem, ale velice spokojen a návštěvy kina nelituji.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6.5
Spíš takovej pěknej žánrovej trénink, než skutečnej horor. Odpovídat tomu budou povětšinou i reakce publika - s příležitostným divákem to sem tam škubne, hororoví matadoři nehnou brvou. Sandberg dosud vytvářel tu více, tu méně sympatické kraťasy, z nichž byla většina určitým způsobem vtipná, nicméně dlouhá (no, dlouhá...) stopáž mu nesluší. Jednoduše moc neví, co s ní. Postavy i mytologie záporáka jsou jen letmo a na jistotu načrtnuté rekvizity, lekačky nepřekvapí a ústřední bubák je zajímavý spíš hrátkami se světlem a tmou, než že by dokázal opravdu děsit. Kdybych měl film shrnout - není tu vlastně nic vyloženě špatně, jen je toho málo a moment překvapení se nekoná.
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
7.5
Zhasni a zemřeš zní sice značně bečkovitě, ale nenechte se oklamat, jedná se o skvělý horor, při kterém zavzpomínáte na některé klasiky tohoto žánru. Já jsem si film velice užil, i když to mohlo být hlavně mojí slabostí pro hlavní protagonistku Teresu Palmer.
Duffman97
Duffman97
1 618 bodů
10
Jen tak dál.Tento horor mě velmi příjemně překvapil.Je to trochu Kruh,Noční můra z Elm street(vraždící duch) a Mama.Nicméně film se těmi výše zmíněnými jen trochu inspiroval.Velmi se mi líbil herecký výkon Marie Bello která mě po zklamání v Mumii 3 příjemně překvapila.Strašení začíná asi tak po 2 minutách,což u duchařin vidíte málokdy.Děsivou Dianu bych řadil k záporákům jako např.Freddy Krueger,Samara atd.protože ta si tam místo opravdu zaslouží.Zhasni a zemřeš je velmi příjemné osvěžení v době bubu domů,a doufám že bude pokračování.No a neusnu!!!
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
4
Od filmu jsem čekal dost a byl jsem zklamán. Zaujala mne myšlenka, kdy se duch objevoval pouze ve tmě. Občas to bylo působivé, ale od druhé poloviny to bylo slabší. Strach se pomalu vytrácel stejně jako postupný zájem o film samotný. Po nějaké té necelé hodině a půl přijde konec, který je neuspokojivý. Proč kouknout na Zhasni a zemřeš? Asi pokud se dost nudíte, nechcete složitou lekačku a prostě se chcete odreagovat.
davsuch
davsuch
1 057 bodů
7.5
Na to, že na horory nekoukám, tohle pro mě byla pecka. Ještě jsem nezažil, že bych se u filmu taklen lekal jako právě u tohoto. Velmi zajímavý způsob jak vytvořit napětí a vtáhnout diváka do děje
  • skvělý nápad s neviditelným duchem
  • skvěle natočeno
  • nevýrazné a nepřesvědčivé herecké výkony
  • slabí příběh
Kamil3
Kamil3
527 bodů
8
Skvělí nápad a s nadhledem zadaptovaný do celovečerní stopáže.Hodně dobrý horor který se řadí do top letošního roku .Prostě horor který vám dá přesně to co od něj čekáte .A hlavně originální záporák, Diana kterou můžete vidět jenom ve tmě .Už dlouho jsem neměl z horor co jsem viděl tak dobrý pocit ...Za mě to je 80 procent.