Zvláštní korespondenti

60%

Zajímavosti 6

  • Když je Frank (Eric Bana) v Ianově bytě, vidí Ianovy "sběratelské předměty". Mezi nimi je i marvelovská figurka Hulka, kterého Bana ztvárnil ve filmu Hulk (2003).
  • Jane Fallonová, Rickyho dlouholetá přítelkyně, se na filmu podílela jako vedoucí scénáře.
  • V kanceláři Q365 je stěna s fotografiemi zaměstnanců, na které je Finchova (Ricky Gervais) fotka Davida Brenta, Gervaisovy postavy ze seriálu Kancl (2001).
  • Když moderátorka zpravodajské relace 24h News po scéně s ministrem zahraničí poprvé informuje o fiktivním ekvádorském povstaleckém vůdci, jsou záběry policistů bojujících s povstalci za jejími zády ve skutečnosti archivními záběry z nepokojů v Mexico City v roce 2014 proti vládě prezidenta PeGa Nieta. Protesty vypukly po násilném zmizení 43 studentů v městečku Iguala ve státě Guerrero.
  • Během natáčení v Torontu věnoval Ricky Gervais kytaru, která byla použita ve filmu, útulku pro primáty Story Book Farm. Gervais zveřejnil dva odkazy na aukci kytary na eBay v době, kdy moderoval předávání Zlatých glóbů, a snažil se tak pomoci útulku získat finanční prostředky na tolik potřebné rozšiřovací práce. Kytaru zakoupil Danny Young, uznávaný hudebník v kytarovém průmyslu, který ji použil na pomoc útulku při dalším získávání finančních prostředků. Gervais je na sociálních sítích dobře známý svým aktivismem v oblasti ochrany zvířat.
  • Při vysílání z Jižní Ameriky Frank téměř vždy ohlásí nějakou událost, například výbuch, ještě předtím, než Finch přehraje zvuk.