Na vlastní pěst

40%

Zajímavosti 16

  • Metr a půl vysoký Kellan Lutz uvedl, že má rád role, které jsou fyzické a nabízejí mu možnost kaskadérské práce na plátně a rozšíření jeho dovedností. Lutz řekl, že se při práci na tomto filmu naučil několik nových dovedností s koordinátorem kaskadérů Simonem Rhee a kaskadéry z 87Eleven.
  • Produkce snímku zahrnovala natáčení několika automobilových honiček, šest natáčecích dnů v týdnu, natáčení půl tuctu hlavních bojových scén a sedmnáctidenní hlavní natáčení.
  • Herečka Gina Carano, která s týmem Emmett-Furla spolupracovala už na akčním snímku Únos linky 657 (2015), uvedla, že byla na cestě do Los Angeles v Kalifornii, aby si sbalila věci a odjela do Bay Area na několik týdnů tréninku a meditace, ale okamžitě změnila plány, když jí zavolali, že by si mohla zahrát Victorii Phair v tomto filmu. Carano to komentovala: "Řekli, že se začíná za šest dní, a já jsem bez váhání automaticky řekla "Ano!" s tím, že se teď vrátím do L.A., dám si dohromady věci a odjedu do Mobile [v Alabamě] místo do San Francisca [v Kalifornii]. V hlavě jsem ani nezapochyboval. Mám tu postavu rád. S tímto štábem a mnoha herci jsem pracoval už dříve. Znal jsem ty lidi a moc se mi ta zkušenost líbila. Toužím po dalších takových filmových zkušenostech."
  • Ačkoli oba hrají ve filmech již od 80. let, v tomto snímku se herci D. B. Sweeney a Bruce Willis objevili v jednom filmu vůbec poprvé.
  • Za Stevena C. Millera byly v bojových a akčních scénách použity nalezené předměty. Řekl: "Když jste na záchodě a je tam dávkovač mýdla, chytíte ho, když jste u dveří kabinky, zabouchnete je. Jsem fanoušek používání každodenních předmětů v soubojích. Tyto typy soubojů jsou pro mě nejzajímavější." Koordinátor kaskadérů Simon Rhee to všechno dokázal spojit dohromady a zakomponovat do choreografie soubojů, kterou z devadesáti procent vytvořil Rhee a kaskadérský tým přímo na místě natáčení.
  • Herečka Gina Carano, která je obecně považována za originální tvář ženských smíšených bojových umění, se ve filmu Extraction (2015) dostává na plátno a využívá své dovednosti v bojových uměních k rychlé a přesné likvidaci padouchů a překážek. V době premiéry filmu byla Carano s bilancí 7-1 aktuálně třetí nejlepší bojovnicí na světě. Carano před lety zanechala zápasení, ale stále se ráda věnovala kaskadérské práci.
  • Gina Carano přiznala, že její scéna s Brucem Willisem byla nezapomenutelná, protože to byla jedna z jejích nejemotivnějších scén a také "jeden z těch okamžiků, kdy se fantazie stává skutečností", a to jak z profesního, tak z osobního hlediska. "Tady jsem ve velmi vážné scéně a snažím se zahanbit postavu Bruce Willise, zatímco jsem připoutaná k trubce a mám na sobě tyhle malé skrovné šaty," řekla. "Zmínila jsem se, že jsem celá svázaná v malých těsných šatech a potřebuji zachránit a v tom přichází hrdina akčních filmů Bruce Willis?", dodává se smíchem.
  • Bruce Willis natočil všechny scény za jediný den.
  • Na začátku filmu je v krátké scéně zobrazeno letiště s řídicí věží a rampou. Jedná se o berlínské letiště Tegel. Taxíky mají německé poznávací značky s prvním písmenem B jako Berlin.
  • Během úvodní tréninkové scény je Harry zobrazen, jak běží po nábřeží. Praha se nachází ve vnitrozemí a nejbližší přístav je vzdálen 500 km. Vysvětlení - Harry se soustředí na svůj cíl a pokračuje v tréninku i během cesty do Mobile ve státě Aljaška.
  • Na začátku filmu, když Bruce Willis volá svému synovi poté, co je jeho matka postřelena, říká: "Jdi nahoru, do mé komody, na levou stranu"; ale zbraň je na pravé straně a je v nočním stolku.
  • Pistole Smith and Wesson Airweight má vnitřní kladívko, ale když Victoria namíří, je slyšet zvuk natahování kladívka. (To se opakuje, když ji Harry použije.) Má kapacitu 5 nábojů, ale poté, co Harry vloží do pistole jeden náboj a otočí válcem (což nevydá ten typický filmový zvuk cvaknutí), pětkrát stiskne spoušť.
  • Na rozdíl od agentů FBI nenosí příslušníci CIA zbraně.
  • Když Harry řekne Leonardovi, že nastupuje do agentury, píše se rok 2015, tedy deset let po úvodní sekvenci, kdy se ukáže, že je rok 2005. Poté zřejmě stráví nejméně dva roky v agentuře, kde se uchází o práci v terénu a je odmítán. Přesto se konec filmu odehrává ještě v roce 2015, jak je uvedeno na hrobě na konci. Kam se poděly ty dva nebo více let?
  • Na konci filmu, když Harry zastřelí ruského padoucha, střílí z pistole Beretta 8000L Cougar (zkosený závěr). V dalším záběru drží pistoli Glock (hranatý závěr).
  • V první scéně má Leonard svázané ruce černými páskami; poté, co kamera ukáže nepřítele, který vstoupí do místnosti a hodí na něj obraz, jsou pásky bílé.