Strážci Galaxie 2

80%

Komentáře a recenze 93

Dle počtu bodů
EXpenzza
EXpenzza
747 bodů
7.5
Gunn to zase dokázal. Jednička sice byla o něco lepší, ale tohle je pořád parádní vtipná akční jízda. Akce, humor (Drax rulez), hudba, všechno na výbornou. Osobně mě, vzhledem k počtu postav, překvapilo, že u většina je zachycen nějaký vývoj (především Rocket, Yondu a Nebula). Sice tu není žádná taková emocionální ždímačka, jako bylo v jedničce "My jsme Groot," ale jeden z rozhovorů mezi Rocketem a Yonduem je také fajn. Jedinou výtkou jsou záporáci. Ten hlavní je fajn, ale zbylí dva za moc nestojí (hlavně Ayesha má asi tu nejpitomější motivaci vůbec). Ale tohle vynahrazuje Baby Groot.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
8.5
Pokračování Strážců na sebe nenechalo dlouho čekat a je zde i s novou várkou akce a malým Grootem. Celkově film jede více na vlně humoru, než na silném příběhu, což ale mnohdy stačí, zvlášť když zde máte tančící ,,větvičku” a navíc se objeví i Sylvester Stallone (asi jen na dvě minuty). Při srovnání s ostatníma marvelovkama, se ale bohužel jedná spíše o slabší dílo, které nepřichází s ničím novým, jen výrazně přidává na barvách a digitálních efektech. Příběh je sice slabší a moc nepřekvapí, ale i tak chválím skvělý výběr hudby, povedené vtípky i super drahé efekty.
David Ženíšek
David Ženíšek
662 bodů
9
Druhý díl Strážců se zaměřuje mnohem více na humor a tak někomu sedne víc a někomu zase méně. Pro mě o něco slabší než jednička a to kvůli tomu že na mě toho humoru bylo už až moc a občas mi přišel i cringe ale jinak je tento film opravdu skvělý a zábavný blockbuster u kterého se budete smát . taky je tu skvělí záporák ktérého jsem si užíval od začátku do konce. Kurt Russell toho záporáka zahrál jak nejlépe mohl.
gde
gde
648 bodů
6
Osobně jsem byl z filmu rozpolcen. Líbila se mi jednička, která sovou novostí i vtipem působila velmi dobře, měla svůj jasný cíl. Za tím co děj dvojky je méně konzistentní a děj mě prostě nesedí. Ano muzika je dobrá, jsou tam skvělé scény, ale jako celek to prostě není na více jak 60%.
Pacman
Pacman
586 bodů
7
Další velká podívaná od Marvelu. Tentokrát tvůrci sází na to, co fungovalo v 1. filmu a snaží se o hlubší prožitek. Někde to funguje, ale já mel spíš pocit, že to měli nechat v té ironické rovině alá 80. a 90. léta. Dle mého názoru za to může nestále tempo a trochu nevyšperkovaný scénář. Oni se v tomhle směru moc zázraky čekat nedají. Jinak ale řemeslně perfektní záležitost. 2/3 filmu jsem si vážně moc užil (včetně jedné super scény samotného Rocketa). Tento film beru jako veliký příslib do budoucna.
dancemusic2012
466 bodů
9.5
Výborné a snad ještě vtipnější a akčnější pokračování sci-fi marvelovske produkce. Dobré forky, akce, nový příběh. Za mne opravdová spokojenost a těším se na třetí díl. Snad by měli být i v nových Avengers, tak jsem zvědavý jak to dopadne. Každopádně na film se moc těším a rozhodně kupuji na bluray.
majhan
majhan
453 bodů
7
Jako velký ctitel Star Treku a obdivovatel Star Wars si zcela jistě nelze nechat ujít i tuto sérii hvězdných příběhů. Zřejmě nás tvůrci připravují již na skutečná hvězdná setkání a technologie po odtajnění a uvolnění pro běžnou populaci prozatím přísně tajných faktů. Takže se těším a čekám lepší příští.
keddie
446 bodů
9
Tomu říkám pokračování!!! Tvůrci se ještě víc rozmáchli a nejen, že laťku udrželi, ale možná i trochu posunuli (v rozmezí pokračování). Film je nadále úžasně ulítlý a vtipný, už dlouho jsem se ve filmu tak nezasmál. Jsem hodně zvědavý, jak se tvůrcům podaří propojit Avengery a Strážce galaxie. Avengeři (možná kromě Starka) z toho asi budou pěkně paf. Po digitální stránce úchvatné, vybroušený příběh, suprově zahráno, víc takových!!!
baranovakova6
baranovakova6
445 bodů
6.5
Takový klasický komiksový film co si u něj dáte popcorn a čučíte na super efekty, který jsou někdy až moc přehnaný a příběh se ztrácí v nánosech efektů a super zbraní a oblud. Iron man byl prostě lepší a zajímavější. PS: Nejvíc se mi líbila ta malá větvička :)
Llucinka
411 bodů
4
Klasicky je pokračování horší, ale i tak přináší něco nového. Dvojka je zaměřena hodně na city a rodinné vazby. Některé rodiny nejsou příliš harmonické a ta Quillova rozhodně taky nebyla, ale když už to drhne, třeba i u někoho z vás, tak si řekněte, že Star Lord na tom byl asi přeci jen hůř. Nicméně neberte si z tohoto filmu příklad, takové rodinné patálie se nestávají snad ani v Rusku.