Sázka na nejistotu

74%

Komentáře a recenze 46

Dle počtu bodů
KajkaFajka
KajkaFajka
723 bodů
10
Jako pohlad do minulosti na období ktoré nás všetky velmi poznamenalo to bylo super. Obsah a príbeh je o hrůze ktorí ludia dělajů len kvoli tomu aby sa nakapsovali a mali více než ostatný. Peniaze štěstí neprinesů a jíst je také člověk nemůže ale ta bezstaroslivost ludí kterí za to byli odpovední je do nňeba volajúca
koudel
koudel
318 bodů
8
Dobře zdokumentovaná finanční krize let nedávných. Běžný člověk může sice mít trochu problém s odbornými termíny, ale snaha vše vysvětlit polopasticky je zřejmá. Situace, se kterými se setkáváme stále častěji ve větším či menším měřítku a zřejmě tento trend bude nadále pokračovat ať už půjde o obyčejné šmejdy nebo nadnárodní korporace.
Mr.T
246 bodů
10
Vynikající film a velké překvapení začátku roku. Pohádka o podnikatelském snu kapitalizace zisků a socializaci ztrát v řádech bilionů, kdy by se i Klausovi protočily panenky. Tohle není čistokrevná řachanda jako byl Vlk, tady vám často bude doslova zle z toho, co všechno bylo možné a bez jakékoli kontroly. Film vás doslova protáhne bahnem finančnictví. Nejsmutnější je, že takhle nějak to skutečně bylo. Každopádně největší kinozážitek od Rivalů, což je co řîct.
Wasper
Wasper
225 bodů
8.5
Velice důležité téma z trochu jinačího pohledu, které je originálně a zábavně zpracované, s velice dobrými charismatickými herci. Atmosféra není špatná, zvuk není nijak oceněníhodný.
lapakos
lapakos
74 bodů
8
Špičkové herecké výkony všech zúčastněných, zjednodušený a pochopitelný popis pozadí trhu s hypotékami v USA - to jsou hlavní důvody toho, že jsem toto drama se satirickými podtóny hltal plnými doušky. Trochu jsem se bál, že se budu ztrácet v ekonomické terminologii, ale ve filmu je vše jednoduše vysvětlené, tak aby to chápal i člověk, který nemá ekonomické vzdělání. Vše dokresluje satirický tón a zesměšňování některých "špatných" postav. Naopak místy diváka až mrazí, když si uvědomí, jak to tehdy v USA s hypotékami fungovalo a jak to všechno dopadlo. Předloni jsme dostali na začátku roku Vlka z Wall Street, který byl možná zábavnější, nicméně The Big Short může být divákovi bližší díky zvolenému tématu (hypotéky má v dnešní době spousta lidí). (9/10)
maaro77
50 bodů
8
Výborné obsazení, vtip a spád a smrtelná pointa. A nejslepší je, když vám někdo potvrdí vaše osobní podezření. Fajn pocit. . K hereckému obsazení asi není potřeba nic dodávat. Ke konci se možná tvůrci nechají až moc unést k etickému rozměru celého problému, ale to nevnímám jako zásadní mínus.
henrix25
27 bodů
8.5
Dle mého názoru velmi povedené a originální zpracování obdobně povedené knižní předlohy, která ale rozhodně nebyla zrovna snadná na zpracování. K hereckému obsazení asi není potřeba nic dodávat. Ke konci se možná tvůrci nechají až moc unést k etickému rozměru celého problému, ale to nevnímám jako zásadní mínus.
  • herecké obsazení, scénář režie;
  • občas až příliš komplikovaná materie,