Doktor Martin

58%
Doktor Martin
Do malé vesničky v Beskydech přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)




Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
6.5
Česká verze anglického seriálu Doc Martin z roku 2004 se docela povedla: vyplatilo se, že český producent zakoupil práva pro naši televizi pod podmínkou, že titulní roli bude hrát Miroslav Donutil. Právě on dokázal poměrně věrohodně převést do českých reálií figuru anglického non-gentlemana (v originále se jmenuje Martin Ellingham a skvěle ho hraje Martin Clunes), který má za sebou kariéru špičkového chirurga, ale je alergický na krev (!) a k "živým"pacientům (tedy nikoliv pod narkózou)se vlastně neumí chovat: nejistotu a ostýchavost maskuje hrubostí, arogancí a přezíravostí. Jenže je naprosto skvělý diagnostik ... Britský malebný vidlákov Cornish zastupuje fiktivní Protějov v podhůří Beskyd (ve skutečnosti se natáčelo ve Velkých Karlovicích a ordinaci štáb umístil do budovy staré fary). Po počátečních rozpacích se na to dalo koukat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Mějte si svýho Donutila, když chcete, co mně je po tom... tahle věta prakticky komplexně shrnuje všechno, co jde k tomu seriálu ze všech úhlů říct..
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
4
Dobrý úvod, kdy to táhne hlavně Miroslav Donutil, který má naprosto topové hlášky. Bohužel časem se z toho stal nudný seriál, kdy pokusy o humor vystřídala trapnost. Policista Pečinka je to, co seriál brutálně stahuje dolů! Je trapný, hloupý a nepřináší do seriálového světa nic nového. Jinak prostě stále kouzelná Jitka Čvančarová, česká bohyně! Hodně se mi líbí i vztah a situace mezi Martinem a "sestřičkou/recepční" Irenou. 40%

Dodatečné informace

Původní název:
Doktor Martin (více)
  • Česká republika Doktor Martin
Premiéra v ČR:
4. 12. 2016
Země původu:
Česká republika

Podobné


Půjčení nebo nákup