Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

72%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
65David21
65David21
1 906 bodů
8
Solidní a originální fantasy humor od mého oblíbeného Tima burtona. Mohlo by to být ještě kvalitnější, ale co už. Slušných 8/10
Arnarmo
Arnarmo
1 720 bodů
4.5
Pro miovníky knižní předlohy bych rád napsal varování. Sice je skvělé, že naši hrdnové na plátně ožijí, ale když se režisér knihy nedrží, je to znát. Zde se povedla atmosféra. T. Burton je zkušený režisér, takže se na film dá dívat a je to skvěle zpracované. Ale jinak je vše špatně. Finále úsměvné a například prohozené vlastnosti dvou hlavních postat - to trochu překvapí.
  • atmosféra, podle (trochu) knihy
  • chyby, hluchá místa, ne přesně dle knihy
Izmo1_2_3_
Izmo1_2_3_
1 157 bodů
6
Nedávám tři hvězdičky za to že jsem se po celém filmu skoro neděla akce ale je to z toho důvodu že mi konec nepřišel tolik akční, kdyby ten konec byl aspoň akční tak by to bylo lepší ale když se po celém filmu neděje žádná akce tak bych aspoň očekával že aspoň bude akční scéna na konci filmu ale takhle je to standartní film u kterého aspoň uchvátí postavy svojí hloubkou, jinak hodnotím: Postavy 10/10 Příběh 5/10 Fantasy 7/10 Celkově hodnotím ⭐⭐⭐ 6/10
brcolka
brcolka
1 045 bodů
7.5
Mám pocit že jsem film shlédl poté co jsem slyšel báječné recenze. A pro mě bohužel film nebyl moc koukatelný. Chvilkami jsem se nudil. A vlastně ani toho není tolik o čem bych mohl napsat. Prostě asi nejsem cílová skupiny pro tento typ filmů ale asi budou lidé kteří si to hezky užijí. Snad jen zpracování a kulisy filmu dobré
Rapaport
Rapaport
1 016 bodů
7
Mám rád filmy Tima Burtona. Ale čím novější film tím je to slabší. Vážně se těším až najde svoje staré já a zase natočí pořádný Burtonovský film. Film není špatný, chvílemi děsivý(pro děti) ale celkově nijak nevybočuje z řady jemu podobných. Ale dětem ho fakt nedoporučuju:)
Senn
Senn
803 bodů
7.5
Jak jsem se na film těšil, tak nebyl úplně to co jsem čekal. Líbí se mi příběh, ovšem dalo by se ubrat, někdy moc přehnané. Krom fantasy a hororového je film završen romantickým koncem. No zkrátka super, určitě doporučuji jít se podívat. Ale dle mého názoru stačí vidět jednou.
darth vader
darth vader
714 bodů
6
Od filmu Tima Burtona jsem očekával více. Těšil jsem se na klasiku nepostrádající jasný a zábavný děj neochuzeným o fantazii. Dostal se mi však mix několika filmových žánrů smýchaných dohromady s polovičním smyslem. Film na mě zapůsobil jako směs slabých čajů. Myslím si, že Tim se snažil nedokonalost děje i zařazení do žánru zakrít nadměrně strašídelnými prvky, rozhodně nevhodnými pro mládší děti. Samozdřejmě nemohu kritizovat pestrost záběrů a jejich aranžmá. Lat'ka kvality animace byla položena vysoko, za to chválím.
Snekac
Snekac
691 bodů
6
Když jsem v kině zjistil, že režíruje Burton, byl jsem vcelku nadšený. Bohužel nadšení postupně vyprchalo. Oceňuju pěkné efekty a podobu nestvůr. První polovina filmu byla vcelku dobrá, ani mi nevadily odchylky od knihy. Druhá půlka mi ale film vysloveně znechutila. Vůbec už nekoresponduje s knihou, přišlo mi to překombinované. Film nedoporučuju, knihu určitě ano .
Pacman
Pacman
586 bodů
7.5
Předesílám, že knihu jsem nečetl. Film je na Burtonovi poměry poměrně moderní, ne tolik morbidní a ne tolik patetický. Celkově vzato je to fajn pohádka pro celou rodinu. Vizuální triky jsou slušné, v některých chvílích se člověk až kochá. Nad časovými paradoxy kvůli smyčkám raději nemá smysl přemýšlet. Eva Green a Samuel L. Jackson jsou výteční herci, kteří svoje mysteriózní role zahráli velice dobře a dětští herci a herečky byli všichni moc fajn. Jinak zde není žádný veliký nápad, ze kterého by jste si sedli na zadek. Prostě super rodinná podívaná od Burtona.
karolina-klimsova
371 bodů
2.5
Největší zklamání z letošního roku... nudné, předvídatelné... jen ty příšery byly dobře udělané...