Roger Waters The Wall

71%
Roger Waters The Wall

Roger Waters The Wall je hudebně-zážitková road movie, která zachycuje světové koncertní turné zakládajícího člena legendární britské skupiny Pink Floyd v letech 2010 až 2013. Záběry, pořízené ve třech městech na dvou kontinentech, putují mezi 150 metrů dlouhým jevištěm a zákulisím, ze kterého vše exkluzivně komentuje sám Waters. Divákům se naskytne pohled na úchvatnou hudební a vizuální show, ve které nechybí pyrotechnika, bohaté projekce a před zraky rostoucí monumentální zeď. Waters při tvorbě ohromující rock'n'rollové show doslova zhmotnil vlastní imaginaci a protiválečné vize – stejně jako původní dvojalbum rockové opery z roku 1979 nese i film silné pacifistické poselství a stopuje Watersovu osobní minulost, kterou tvrdě zatížila otcova a dědečkova smrt ve světových válkách. (Aerofilms)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
10
Viděl jsem spoustu koncertů,jak na živo,tak ze záznamu,ale tohle je úplný vrchol!Skvělá show se stavěním zdi má opravdovou hloubku a písně Pink Floyd jsou prostě nesmrtelné.Vždy si je rád poslechnu. Celkově ta show byla promakaná do sebemenšího detailu. Fanoušci byli také skvělý. Prvotřídní zážitek.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
8
Je to samozřejmě skvělé, ale výsledný dojem je rozporuplný. Sledujeme totiž tři linie: 1) záznam koncertu z posledních turné, který je úžasný. Bylo to skvělé naživo a i na plátně z toho naskakuje husí kůže. Jako záznamu jedinečné události a aktualizaci možná nejlepšího koncertního vystoupení všech dob nelze nic vytknout. 2) Watersovo plazení po francouzsko-italských hranicích, aby s duchy minulosti i přítomnosti diskutoval svou životní pouť a smysl všehomíra. A je to přesně tak watersovsky samožerské, jak to zní. Namísto aby překlenul třicetiletou propast od vydání Wall tak, že její témata aktualizuje a ukáže univerzálnost svého nejhlubšího životního sdělení (které je skutečně úžasné a síla budování svých osobních zdí nevyprchává ani po letech), tak příběh vztáhne k sobě, zaměří se ještě víc na svého otce a dědu a prezentuje se tak melancholicky a pateticky, jak to umí jen on sám. No a konečně za 3) tu máme rozhovor Waterse a Masona, který se nese v podobném duchu. Waters má o všem jasno a ničeho nelituje, zatímco ze strany Masona je cítit, že Gilmour zas takový padouch asi nebyl a že s Rogerem to musely být pořádně těžké dekády. Ale smířlivý tón nostalgie a humoru naštěstí hrany obrušuje, a tak si v rozhovoru jen potvrdíte, co stejně už dávno víte. Takže výsledně za 4, ale to je fuk, protože pro fanoušky povinnost a úžasný zážitek a nikoho jiného to zajímat stejně nebude. Původní Wall je stále milníkem hudebních filmů, na čemž tahle snaha o upoutání pozornosti nic nezměnila.

Dodatečné informace

Původní název:
Roger Waters The Wall (více)
  • Velká Británie Roger Waters The Wall
  • Velká Británie Roger Waters: A Fal
  • Velká Británie Roger Waters the Wall
  • Velká Británie Roger Waters - The Wall
  • Velká Británie Roger Waters: The Wall
  • Velká Británie Роджер Уотерс: The Wall
Premiéra v ČR:
29. 9. 2015
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Velká Británie
Čeština:
Roger Waters The Wall je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch