Šibenice

43%
Šibenice

Dvacet let poté, kdy během středoškolského divadelního představení zemřel při nehodě představitel hlavní role, se studenti téže maloměstské školy rozhodnou v pomýlené snaze uctít výročí dávné tragédie znovu uvést stejnou inscenaci – ale nakonec zjistí, že některé věci je lepší nekřísit. (Freeman Entertainment)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Found footage v celé své kráse názorně ukazující, co že je přesně ta xenofobie, tedy strach z neznámého. Parta pubertálních výrostků vleze v noci do divadla s úmyslem poškodit připravené rekvizity, ale když se začnou ozývat podivné zvuky a objevovat nevysvětlitelné úkazy, jde, jak jinak, do tuhého. První necelá půlhodinka je však plná diváckého utrpení, neboť poslouchat pubertální žvásty onoho kameramana vyžaduje nevelké úsilí.  Pak už děj dělá čest svému žánru. Mysteriózní atmosféra se drží po celou stopáž a postupně nabírá na síle. Mnohé chování některých postav je jako obvykle nepochopitelné, ale bez toho by to prostě nebylo ono. Vyobrazené postavy ohrožující mládežníky by tam být vůbec nemuseli, čímž by bylo zachováno právě to nevysvětlitelné tajemno. Stačili by stíny, nebo jen mžitky pohybu. V tomto žánru se jinak rozhodně jedná o to lepší, ne však nejlepší.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Hodnocení mi v hlavě kolísá od 0 ke 2. Found footage styl lezl místy na nervy, motivace "kata" byla hodně bídná a jediné, co to mohlo zachránit, je v závěru posláno do kytek. Škoda, chvilkama jsem se docela bavil.
lubomir-britanak
lubomir-britanak
21 bodů
3.5
Cakal som viacej pre mna sklamanie .Proste vela kriku pre nic .dejovo celkom fajn aj zapletka ale inak slabota

Dodatečné informace

Původní název:
The Gallows (více)
  • USA Šibenice
  • USA The Gallows
Premiéra v ČR:
19. 12. 2015
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,1 mil. USD
Tržby:
42,96 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Šibenice je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Šibenice


Powered byJustWatch