McFarland, USA

74%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Tento film stojí za vidění už jen skrz Costnera,který chytl druhý dech a opět nám dokazuje,že je herec prvotřídních kvalit. Navíc filmy podle skutečných událostí mají své kouzlo. Příběh nám pomocí sportu pomáhá nahlížet na hispánskou komunitu a život v ní. Kevin Costner zde hraje trenéra,který dává týmu plného outsideru životní směr. Film je plný emocí a dávkuje je v potřebném množství,tak aby z toho nebyl přeslazený kýč. Dojemné a poučné.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Slušný film založený na reálném základě, i když je evidentně po americku přikrášlený. Film bych přirovnal ke Kokosům na sněhu povýšeno o Kevina Kostnera, který filmu dal nějaké to % navíc. Film je místy dojemný, místy dramatický, ale pořád je to pro mě moc velký Hollywood. 75% je ale velmi slušné hodnocení.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
McFarland je městečko ve Spojených státech, kde žijí povětšinou Hispánci s nejistou budoucností a každodenní tvrdou dřinou. A udál se tam příběh, který se studio Disney rozhodlo přenést na stříbrné plátno. Jedná se tedy o film natočený na základě skutečných událostí, a tak jako obvykle má divák možnost na samém konci vidět fotografie některých skutečných aktérů. Na první pohled snímek vypadá jako sportovní, ale daleko více se poukazuje na společenskou jednotu a přizpůsobení stylu života. Film svým zaměřením dojme i přes fakt, že takových podobných příběhů už bylo natočeno vcelku hodně, čímž se bohužel tento stává naprosto předvídatelným. Je také v jistém smyslu inspirativní, což jistě bylo důvodem k natočení. Motivuje k myšlence, že talent je něco jako zdroj, který je potřeba budovat a to hlavně za pomoci druhých, aby byla posilněna vůle si věřit a překonat sám sebe. A tak je tu i hluboká myšlenka o přátelství, podpoře a odhodlání. Silný dějový vzorec, který skutečně funguje.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Rozhodně zajímavý příběh, který by si ale zasloužil lepší péči než se mu dostalo. Film celou dobu jen klouže po povrchu a chybí mu hlavně nějaká scéna, která by se vryla pod kůži.
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
8
Přestože si studio jisté maličkosti upravilo k obrazu svému, McFarland USA je milým příběhem o tom, jak velký vliv může mít jeden učitel na své studenty. Ať už jde o animovanou klasiku jako Kráska a zvíře či hrané drama Do posledního dechu, Disney zajisté ví, jak svému publiku poslat tu správnou zprávu. Tentokrát je to však jednodušší, než "nesuď knihu podle obalu", či "hrdinové nežijí jen ve stránkách fantastických knih". Tentokrát se Myšákovo impérium rozhodlo ukázat, že s trochou odhodláním a vytrvalostí, nic nemůže stát v cestě úniku vlastnímu osudu a vzít život do vlastních rukou.
brcolka
brcolka
1 045 bodů
9.5
Miluji filmy podle skutečné události a zajména ze sportovního prostředí. I když jsem již viděl více povedenějších filmů na podobné téma i přesto mě to bavilo. Film je o outsiderech ze kterých si každý dělá prdel ale pak to všem natřou a ne jen jednou. Práce a v tomto případě tvrdá práce a pokora a přístup trenéra přinesou své ovoce na dlouhé roky dopředu. Palec nahoru
KajkaFajka
KajkaFajka
723 bodů
8
Sport a beh je něčo čo ma velmi naplňuje a takéto filmy a vzdoru ludí který nemají podmienky a vlastně nič aby uspeli a oni napriek tomu uspejú a ně len tak ale oni zažiaria a jsou inspiraciou pre všetkých. Vynikajúce