McFarland, USA

74%
McFarland, USA

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Tento film stojí za vidění už jen skrz Costnera,který chytl druhý dech a opět nám dokazuje,že je herec prvotřídních kvalit. Navíc filmy podle skutečných událostí mají své kouzlo. Příběh nám pomocí sportu pomáhá nahlížet na hispánskou komunitu a život v ní. Kevin Costner zde hraje trenéra,který dává týmu plného outsideru životní směr. Film je plný emocí a dávkuje je v potřebném množství,tak aby z toho nebyl přeslazený kýč. Dojemné a poučné.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Slušný film založený na reálném základě, i když je evidentně po americku přikrášlený. Film bych přirovnal ke Kokosům na sněhu povýšeno o Kevina Kostnera, který filmu dal nějaké to % navíc. Film je místy dojemný, místy dramatický, ale pořád je to pro mě moc velký Hollywood. 75% je ale velmi slušné hodnocení.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
9
McFarland je městečko ve Spojených státech, kde žijí povětšinou Hispánci s nejistou budoucností a každodenní tvrdou dřinou. A udál se tam příběh, který se studio Disney rozhodlo přenést na stříbrné plátno. Jedná se tedy o film natočený na základě skutečných událostí, a tak jako obvykle má divák možnost na samém konci vidět fotografie některých skutečných aktérů. Na první pohled snímek vypadá jako sportovní, ale daleko více se poukazuje na společenskou jednotu a přizpůsobení stylu života. Film svým zaměřením dojme i přes fakt, že takových podobných příběhů už bylo natočeno vcelku hodně, čímž se bohužel tento stává naprosto předvídatelným. Je také v jistém smyslu inspirativní, což jistě bylo důvodem k natočení. Motivuje k myšlence, že talent je něco jako zdroj, který je potřeba budovat a to hlavně za pomoci druhých, aby byla posilněna vůle si věřit a překonat sám sebe. A tak je tu i hluboká myšlenka o přátelství, podpoře a odhodlání. Silný dějový vzorec, který skutečně funguje.

Dodatečné informace

Původní název:
McFarland, USA (více)
  • USA McFarland, USA
  • USA McFarland
Země původu:
USA
Tržby:
45,71 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
McFarland, USA je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch