Půlnoční dítě

61%
Půlnoční dítě

Otec a syn se musí dát na útěk poté, co se u syna projeví speciální schopnosti.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Snímek přináší již mnohokrát použitou dějovou šablonu a tak nějak velmi připomíná hlavně tvorbu Stevena Spielberga. Nebo jsem jediný, kdo vidí v první polovině přímou souvislost se superhrdiny a v polovině druhé například s E.T. mimozemšťanem či Setkáním třetího druhu? Nejdříve to vypadá, že se jedná jen o obyčejného chlapce s nadpřirozenými vlastnostmi a zpočátku nelze vydedukovat, jestli ho ti v autě unášejí nebo zachraňují, ale když se náhle ukáže, že ho chce vláda za pomocí různých bezpečnostních složek chytit, dostává se vše pomalu do zcela jiných souvislostí a rázem přijde odhalení, co je ten chlapec opravdu vlastně zač. Hlavní dějová linka je tak v podstatě road movie, kdy se divák postupně vše patřičně dozvídá. O velké drama nebo mohutný tlak na city se ale nejedná. Vše plyne volně a to za použití k tomuto žánru velice povedené hudby. Jedná se tedy o nádherné alternativní sci-fi kombinované s příběhem rodičů mající srdce k chlapci s touhou mu pomoci za každou cenu. Geniální filmový příběh pro milovníky sci-fi.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Nejen podle plakátu šlo tušit podobnost s Take Shelter. Nichols natočil zase podobné tíživé psychodrama naroubované na atmosféru "něčeho se blížícího", ale zatímco napoprvé mu to u mě ještě zlehka vyšlo, teď už jsem se tou nudou kousal častěji. Příště bych raději něco z ranku "Mud".
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Půlnoční dítě není typický mainstream a chápu Nicholse, že měl velké nutkání od dohody z Warnery cuknout a přejít k nezávislému financování. Přesto je to snímek pozoruhodný a jsem velmi rád, že i když se nakonec vyhnul českým kinům našel si cestu, alespoň na trh s nosiči a do streamovacích služeb. Pokud máte rádi Starmana nebo Blízká setkání třetího druhu, popřípadě se vám líbily předešlé filmy Jeffa Nicholse, nenechte si tuto filmovou lahůdku ujít.

Dodatečné informace

Původní název:
Midnight Special (více)
  • USA Půlnoční dítě
  • USA Midnight Special
Premiéra v ČR:
16. 12. 2016
Země původu:
USA
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
6,74 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Půlnoční dítě je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch