Blade Runner 2049

81%

Komentáře a recenze 82

Dle počtu bodů
baranovakova6
baranovakova6
445 bodů
6
Povedené sci-fi, dokonce i povedené pokračování tohoto snímku. Herecké obsazení přímo výborné. jediné co bych vytkla je délka filmu což je 2,5 hodiny a divák měl co dělat si na konci filmu vzpomenout co bylo na jeho začátku, po tak komplikovaném ději to bylo dosti zdlouhavé a některé scény tam ani nemusely být.
mil0
mil0
439 bodů
9
Blade Runner 2049 je mistrovské dílo sci-fi, které navazuje na kultovní originál z roku 1982. Film je vizuálně úchvatný, plný atmosféry a hlubokých otázek o lidskosti. Gosling v tomto filmu exceluje.
  • Vizuální úchvatný
  • Plný atmosféry
  • Skvělé herecké výkony
  • Film se zabývá hlubokými otázkami o lidskosti
  • Poměrně dlouhý
  • Složitý a náročný
mkubalikova
mkubalikova
313 bodů
10
Velmi pomalé tři hodiny, které jsem si ale hrozně užila. V kinech nový Blade Runner vyhoří, protože je natočen v duchu prvního filmu, který se stal kultem, ale v době uvedení do kin moc neoslnil. Tohle není pop-corn, ale sci-fi se srdcem a silnou myšlenkou a já jsem šťastná, že tvůrci měli odvahu to takto natočit!
shalmirane
223 bodů
9
Byl jsem velmi velmi nervózní, když ohlásili pokračování této klasiky. Původní film je dílo, který dnešní běžný divák moc nedá a bál jsem se, aby pokračování nezjednodušili nebo z toho rovnou neudělali béčkový akční film. Rád si najdu na béčkový akční film, když očekávám béčkový akční film. Popis i promo ovšem byly na ačkový. Mohu potěšeně konstatovat, že mé obavy nebyly naplněny :)
  • Nováček přijde o význam a kontext tak třetiny filmu
Davidoos
Davidoos
162 bodů
9
It isn't anywhere near as good as the original Blade Runner, but in the times of cheap cash-grab sequels and remakes, this movie surprisingly stands on its own feet and thanks to amazing direction of Denis Villeneuve delivers a great time.
  • Story
  • Audiovisual
  • Direction
  • Characters
  • Actors
  • Script
TheRock1629
TheRock1629
110 bodů
10
Máme tu snímek roku ? Jednoduchá odpověď ... Ano máme Denis Villeneuve stvořil audio-vizuální zázrak. Perfektně stvořené pokračování jednoho z nejkultovnějších filmů a tím je Blade Runner. Hned od samého začátku filmu máme temnou atmosféru takovou jaká u Blade Runnera má být , celkově je u filmu pomalejší tempo ale to ničemu nevadí jelikož si vychutnáváte každý snímek filmu za čež převážně můžem děkovat kamaramanu Rogeru Deakinsovi který odvedl mimořádně skvělou a precizní práci. Když připočtete skvělý dunivý a typický pro Blade Runnera zvuk tak si myslíte že jste se vrátili o 35 let dozadu a vidíte první díl, nechci aby to vyznělo jako kopie jen nám režisér Denis Villeneuve připomíná čím byl původní film tak skvělý a proč se stal kultovním snímkem všech dob jinak je to Villeneovka jak vyšitá podává nám film ve svém stylu avšak atmosféra původního snímku zůstává. Čili tu máme ponurý sci-fi thriller s perfektním inovativním vyobrazením. Ve většině recenzích říkají že neznalost prvního dílu nevadí a jsem téhož názoru ale kdo neviděl první díl tak před návštěvou kina doporučuji shlédnout ať víte jaký film očekávat v kině. Ale to jsem odbočil máme tu opět nikoho jiného než mnou často uznávaným a pro mne nejlepším skladatelm a to nikdo jiný než HANS ZIMMER a k němu i BENJAMIN WALLFISCH kteří dodali perfektní hudbu která se drží ve stylu legendárního soundtracku mistra VANGELISE plus typické Hansovi tóniny to je naprosto epické a éterické spojení který nás provází celým filmem. Máme tu i parádní obsazení Jared Leto jako nový průkopník replikantů, Dave Bautista a zejména hlavní dva představitelé a to Ryan Grosling ačkoliv jako herec mě moc neuchvacuje tak zde jako člen Blade Runneru je precizní role mu sedí a je vidět že si s ní dal spoustu práce a samozřejmě tu máme HARRISONA FORDA v roli jedné z nejlepších postav scifi filmu a tím je samotný RICK DECKARD opět a skvěle zahráno Harrisonem který se do Deckarda vžil přesně tak jako tomu bylo před 35 lety. Takže k závěru skvělá režie, výborné obsazení, perfektně promyšlený příběh který nijak neuráží původní snímek ba naopak, skvělý zvuk a hudba, video které je tak dokonalé že bych to nazval uměleckým dílem ... Máme tu film roku a tím je pokračování nejkultovnějšího filmu snad všech dob a tím je stejnojmenný jen s datumem upravený ... BLADE RUNNER 2049 PS:Kino = povinnost!!! Mé hodnocení: 9.8/10
richard-bergman
79 bodů
8
Na film jsem měl velice vyskoké očekávání a také jsem z něj očekávaný zážitek dostal. Efekty byly perfektní herecké obsazení také a jediné co bych možná vytkl, by bylo, že na to jak byl film dlouhý, tak jeho obsah nebyl tak rozsáhlý. S porovnáním s jinýmy sci-fi filmy bych tento rozhodně hodnotil nadprůměrně.
ThomasMoodman
ThomasMoodman
37 bodů
9.5
Denise Villeneuve, jsem si pro jeho posledních několik filmů oblíbil, a protože jsem fanda sci-fi, byl jsem velmi zvědavý, jak se popasuje s pokračováním Blade Runner 2049. Bylo neuvěřitelné, jak bylo pokračování zpracováno. Film byl alespoň pro mne dotažen od A do Z. Výborný K (Ryan Gosling).
Supavid8
Supavid8
30 bodů
10
dokonalý!
david-f-lobpreis
22 bodů
10
Nádhera. Zvukově i obrazově vymazlená pocta původnímu filmu. Už jsem si přesně nepamatoval rozdíly mezi Dickovou knihou a původním Blade runnerem, ale myslím, že pokračování celkem rozumně využívá motivy z obou zdrojů a ještě dodává vlastní (například napojení na sérii "Vetřelec"). Osobně mne hodně zaujalo zkoumání rozdílu mezi virtuální (Joi) a umělou (všichni androidi) inteligencí.