Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel

74%

Komentáře a recenze 36

Dle počtu bodů
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7.5
Docelá zábavná komedie...i když ji chybí nějaký ráznější koncept..tím pádem je trochu roztříštěná...ale proč ne...své kouzlo má
karlik4801
1 942 bodů
5.5
Díky za švédskou blbost.
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
8.5
Velmi příjemný film, který je přepisem známého humoristického románu J. Jonassona. Myslím, že příznivce knížky mile překvapí. Dobří jsou i hlavní představitelé, přestože neznámí herci, celkem sympatičtí a typově přesní. Zábavné putování dvou staříků, jednoho "věčného" studenta a jedné ženy s kufrem plným peněz, kteří dojdou ke šťastnému konci. A toho je v dnešní době potřeba. Milé pohlazení po duši. Jen bych maličko přidal tempo a semtam něco zrubnul. Ale jinak dobré.
mattesak
1 205 bodů
6
Vtipná, ale nepříliš podařená parafráze na Forresta Gumpa. Nedá se říct, že bych se nezasmál, ale film mě nedokázal vtáhnout. Je vleklý a vlastně vcelku prázdný. Čekal jsem víc.
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
9
Když jsem viděla trailer, tak jsem si říkala, že to bude pěkná blbost. Nakonec jsem byla velice mile překvapena a celý film jsem se skvěle bavila, jak již dlouho ne. :) :D
marvan
marvan
616 bodů
5.5
Švédské filmy vyhledávám, ale jiného druhu, toto ne, ani jako kniha....ale fandů má Stařík dost i tak.
kijifa
kijifa
335 bodů
6.5
Možná to bylo tím, že jsem viděl film moc brzo po dočtení knihy, ale pro mě osobně trochu zklamání. Jo, některé scény jsou super, ale celkově mi přijde, že se z tohohle materiálu dalo vytěžit trochu víc. Bohužel autoři vypustili některé momenty, které celému příběhu v knize dodávají ještě absurdnější nádech. A trochu problém mám s představitelem Alana, kterého jsem si podle předlohy představoval úplně jinak. Ale i přesto se jedná o celkem povedenou knižní adaptaci a za 2 hodiny vašeho života film určitě stojí, jen se nedívejte hned po dočtení knihy.
veam
321 bodů
tohle máme knížku..
lucifrid
lucifrid
151 bodů
10
Knížku jsem četla až po shlédnutí filmu. Ten mě hodně dostal, knížka už tak ne. To se moc nestává, ale zde je to dáno tím, že film dokázal vystihnout to nejvtipnější a scény, které jsou v knize sice skvělé, ale příběhu jejich vynechání neublíží, prostě ignoroval. Je to tak trochu jako Forrest Gump se Švejkem v jednom. Ale lepší :).
marosi
89 bodů
8
super!