DuckTales: Remastered

75%

Zajímavosti 13

  • Dvě z nebezpečí v odkazu na výukovou úroveň Money Bin se již dříve objevila v seriálu "My z Kačerova" (1987), a to při různých příležitostech: *Velké palice se objevily v epizodě "Dime Enough for Luck". *Lasery se objevily ve filmu "Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy" (1990).
  • Jason Marsden, Eric Bauza a Russi Taylor se později podíleli na filmu "Kačeří příběhy" (2017), kde Marsden namluvil několik vedlejších postav v prvních dvou dílech, Bauza měl pravidelnou roli a namluvil všechny postavy Beagle Boys a Taylor namluvil mladší verzi kačera Donalda v epizodě Last Christmas! (2018). Kromě toho by se Russi Taylor a Brian George později podíleli také na videohře Kingdom Hearts III (2019), kde by si zopakovali své role Hueyho, Deweyho, Louieho a Barbossy (George namluvil hlas Barbossy v Kingdom Hearts II (2005)), což by byla také jedna z posledních rolí Taylor (mimo seriálu Simpsonovi (1989)) před její smrtí v červenci 2019.
  • Závěrečné vystoupení Chucka McCanna, Franka Welkera, Terence McGoverna, Russi Taylorové a June Forayové v rolích Duckwortha, Burgera, Bouncera, Bigtimea, Baggyho, Bubby, Launchpadu, Webbyho a Magicy, stejně jako jediné vystoupení Briana George, Chrise Edgerlyho, Erica Bauzy a Wendee Leeové v rolích Glomgolda, Gyra, Fentona/Gizmoducka a paní Beakleyové. Alan Young se naposledy představil jako Scrooge, resp. o 3 roky později v epizodě "No" v kraťasu "Myšák Mickey" (2013), zatímco Russi Taylorová se naposledy představila jako Huey, Dewey a Louie ve videohře Kingdom Hearts III (2019) o 6 let později (která byla pozoruhodně vydána několik měsíců před její smrtí).
  • Postavy Gyra Gearloose, Flinthearta Glomgolda, paní Beakleyové a Fentona Crackshella namluvili Chris Edgerly, Brian George, Wendee Lee a Eric Bauza, kteří nahradili své předchozí a již zesnulé hlasy: Hala Smithe (původně namluvil Glomgolda i Gyra), který zemřel v roce 1994, Joan Gerberovou, která zemřela v roce 2011, a Hamiltona Campa, který zemřel v roce 2005.
  • V rámci propagace hry rozeslala společnost Capcom různým zástupcům herního tisku 150 krabiček s obědem v limitované edici. Každá krabička obsahovala zlatou kazetu NES, kupón na Zelený sýr dlouhověkosti a falešnou reklamu na připravovaný kazetový soundtrack. Všechny předměty byly do krabičky vloženy podkladem ze skutečných (ale skartovaných) dolarových bankovek.
  • Nepřátelé jsou vymodelováni podle jiných postaviček společnosti Disney: *Králíci v Himalájích se podobají Dupíkovi z filmu Bambi (1942). *Hokejové masky, které nosí hokejisté, se podobají maskám, které nosí titulní tým z filmů a animovaného televizního spin-offu Mighty Ducks. *Včely v Amazonii se podobají Buzz-Buzzovi z různých kreslených filmů o kačerovi Donaldovi. *Hadi se podobají Kaa z Knihy džunglí (1967).
  • Magica De Spell zmiňuje, že se stále nechává unášet. To je narážka na Magičin animovaný debut v epizodě "Send in the Clonesů (1987), kde se všichni zmiňují o tom, že se "nechává unést".
  • Scrooge používá latinskou frázi "e pluribus unum". To znamená "mnoho se spojuje v jedno".
  • Některé fáze jsou založeny na epizodách filmu "My z Kačerova" (1987): Africká etapa je inspirována epizodou "Lost Crown of Genghis Khan" (1987), kde se McDuckové setkají s ženou yeti, která má u sebe korunu. africká etapa je inspirována epozodou "Earth Quack" (1987), kde se McDuckové setkají s podzemním královstvím sportovců, kteří způsobují zemětřesení. Vesmírná etapa je inspirována epizodou "Where No Duck Has Gone Before" (1987), kde se McDuck vydá do vesmíru a setká se s mimozemskými bytostmi.
  • Hrabě Dracula von Duck se nápadně podobá animovanému seriálu o upířím kačerovi "Hrabě Káčula" (1988).
  • Původně se s hlasovým doprovodem nepočítalo, ale po několika měsících vývoje společnost Disney uvedla, že by se mohli zapojit někteří z původních herců z filmu "My z Kačerova" (1987). Tvůrci rozšířili scénář, aby se do něj tento přídavek vešel.
  • Jedná se o remake videohry DuckTales (1989) s rozšířeným příběhem a vylepšenou grafikou.
  • Hercům Alanu Youngovi a June Forayové, kteří ve "My z Kačerova" (1987) namluvili hlasy Scrooge McDucka a Magicy DeSpell, bylo 94 a 96 let.