Láska na kari

72%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
hovorkok
hovorkok
647 bodů
8.5
Dvě hodiny pohody a krásy, okouzlující příběh a velmi sympatické obsazení. Už dlouho mě film tak příjemně nevtáhl, jako právě Láska na kari.
mil78
384 bodů
6
Láska na kari Milá a hřejivá jednohubka o indické rodině ,která si otevře fastfood na francouzském maloměstě naproti Michelinské restauraci je typickou kulinářskou báchorkou, kterých se v posledních letech natočila celá řada ( Julia a Julia, Koření života, Čokoláda, Ratattouile...). Je z rodu filmů, ve kterých počasí i barvy vždy dokonale ladí s náladami hrdinů, kde i špína působí malebně jak z reklamní pohlednice, zápletky jsou pohádkově bezkonfliktní a naprosto předvídatelně a volně plynou k závěru plnému dojímání, mouder a šťastnému konci. Přesto se na tuhle letitou žánrovou konstrukci pořád dobře dívá, zvlášť když ji koření humor , šarmantní Helen Mirren a natočí ho mistr tohoto typu filmů Lasse Hallstrom.
mkubalikova
mkubalikova
313 bodů
8
Pět michelinských hvězd za vůni indického koření, chuť nejlepšího provensálského olivového oleje, humor, poetiku a Helen Mirren.
petas.sl
234 bodů
8.5
velmi povedený film, který mne zajímal. Zas tak romantický nebyl, ale bylo to fajn shlédnutí.
whenry
150 bodů
7
Úžasně milý film, kde se to chutěmi a vůněmi jen hemží. Šéfka francouzské restaurace Helen Mirren toužící po druhé michelinské hvězdě je správná mrcha a přitom stejně sympatická, jako Manish Dayal, představitel indického kulinářského mistra Hassana. A to všechno rámuje velice osvěžující hudba z dílny A. R. Rahmana.
M. McHart
M. McHart
83 bodů
8.5
Milý odpočinkový romantický příběh (z Evropy!) se skvělou Helen Mirren. Potěší prostředí, příběh, výprava a příběh jako takový