Big Eyes

65%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Nevím co se to v posledních letech děje s Burtonem,ale jeho filmům chybí to kouzlo,které je dělalo výjimečnými. Big Eyes jsou dobrým filmem,ale nic víc. Herecky podle očekávání výborně zahrané a příběhově zajímavé. Řemeslně avšak silná rutina na kterou si u Burtona nechci zvykat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Oceňuju Burtonovu snahu pojmout film vizuálně konečně maličko (maličko!) jinak a obsadit nové herce, ale příběh i jeho konstrukce jsou opět strašně nepromyšlené (a musí si pomáhat banálním vypravěčem) a já se víc a víc utvrzuju v tom, jak moc Burton nedokáže zpodobnit interakce mezi lidmi na nějaké komplexnější úrovni, což u filmu jako Big Eyes už rozhodně vadí. Dokáže vyvolat emoce okamžiku a osobní emoce, ale ne emoce vztahů, proto všechny jeho filmy, kde mají hrát vztahy roli, působí chladně a mrtvě. A tady to není čím zamluvit. Jo a šílený přehrávání Waltze je na hraně snesitelnosti. 2 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Tohle je tak neuvěřitelný příběh, že snad vážně bude pravdivý. A závěrečný soud už je poctivá groteska (v dobrém slova smyslu).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Big Eyes není typický film Tima Burtona. Po vyplísnění kritikou a propadáku Temné stíny se natruc rozhodl natočit drama a samozřejmě ho natočil velice dobře. Amy Adams je vynikající a Christoph Waltz má méně prostoru, než by si možná zasloužil. Potíž je v tom, že je to "jen" životopisný film a třeba plakát úplně nekoresponduje s tím, co se odehrává na plátně, tedy drama naivní a citově labilní mladé ženy, kterou podrazí její nejbližší. U tohoto filmu se každopádně nepobavíte, ale nelze mu odepřít, že je zručně natočený.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Je zaujímavé vidieť, že aj taký excentrický režisér ako Tim Burton točil aj takéto nevýrazné filmy, kde nie je vidieť žiadny jeho vizuálny podpis. Jeden z jeho najobyčanejšich filmov no o to zaujímavejší. Akoby povedal neznalec: normálny film nenormálneho režiséra...
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
amy adams je celkom slusna (i ked dost tlmena a ako charakter obcas nudna), ale christoph waltz prehrava tak hrozne ze je to k nevydrzaniu. co najviac ale prekvapy je uplna nevyraznost a ani naznak po burtonovskom filmovom style (dokonca i elfman a jeho hudba je nieco ako od randyho newmana)...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5
Jako knihovnici a pracovnici Uměleckoprůmyslového musea mne vždycky umělecké podvody zajímaly. Není to příliš výrazný film sice, ale dá se to. Myslím si, že určitě převyšuje průměr.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
7
Povedena burtonovka a rekla bych, ze nejmene ulitla a svihla. To, ze se mi film libil, je asi do jiste miry ovlivneno i mym kladnym vztahem k vytvarnemu umeni. Nicmene Amy Adams je verohodne utapla a Christoph Waltz uzasne nesympaticky a slizky.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Když mě životopisný film zaujme natolik, že jdu googlit, kdo že to ta Margaret Keanová vlastně byla a že fakt malovala takovéhle podivné obrazy (nedivím se, že zaujaly právě Tima Burtona), které za ni svým jménem prodával její manžel, s nímž se nakonec po rozchodu úspěšně soudila o autorství, tak to už musí být. Amy Adams a Christoph Waltz jsou v hlavních rolích úžasní. A ty obrazy jsou fakt divné:-)
evana
evana
685 bodů
6
Film, který lehce převyšuje průměr a není na první pohled znát, že jde o Burtona. Životopisný příběh je podán nějak nevýrazně, bez nějakého hlubšího vhledu do duše a myšlenek malířky. Divákovi není zcela jasné, proč se malířka tolik let bála postavit svému vypočítavému manželovi. Těšila jsem se na výkon Christopha Waltze, ale v tomhle snímku se skoro vůbec neprojevil jeho neskutečný talent a celý výkon vyzněl spíš směšně hlavně díky výstupu u soudu. Na obrazy se krásně dívá, výkony hlavních hrdinů vás neoslní ani neurazí a po shlédnutí filmu to ve vás nezanechá žádný hlubší dojem.