Bílá pomsta

61%
Bílá pomsta
Bílá pomsta
Během pádu dynastie Čchin se země zmítaná válkou řítí do záhuby. Musí čelit nájezdům a povstání rebelských armád. Na obou frontách proti sobě pozvednou meče jako vůdci nepřátelských armád i dva nerozluční přátelé. Jeden chce spravedlnost a druhý baží po moci. Dokonce plánuje i vraždu svého druha. Zvítězí touha po dobru nebo převládne násilí? A kdo se stane vítězem na cestě za korunou?


Režie:
Scénář:
Hudba:

martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
6
Příběh dvou bratrů bojující o nadvládu během pádu dynastie Čchin, což znamená v období 206 před naším letopočtem. Další epický historický snímek s honosnými válečnými scénami používající pro svůj fiktivní příběh skutečné historické období známé jen čínské veřejnosti. Od podobně laděných vizuálních snímků se ničím neodlišuje. Kromě zmíněných bitev děj klasicky obsahuje politické intriky, které jsou svým způsobem pro takový film nezbytné a jako doplněk melodrama s nějakou tou emoční scénou. Pevné kamerové nájezdy vytvářející nádherné scénografie, kde se samozřejmě vypomáhalo CGI efekty, které až tají dech. Tato vizuální stránka je skutečně pastvou pro oči. Naprosto perfektní kostýmy a zbraně jsou už kapitolou samo za sebe. Tady ale veškeré nadšení končí. Příběh jako takový je docela komplikovaný a o to víc složitosti přispívají oné válečné scény. Jakmile začnou řinčet zbraně, divácká myšlenka dějově složitého vývoje jde okamžitě do ztracena, tudíž netrvá dlouho a již se neví, o co vlastně jde. Chytlavost snímku má zkrátka nemalý problém do veškerého dění zapojit diváka to správnou úderností námětu. Zkrátka a dobře, válečné scény jsou jediné, co utkví v paměti. Děj jako takový se tak stává druhořadý a melodramatické scény, snažící se divákovi vytlačit z oka slzu, už jenom zbytečně a dost drasticky ubírají na tempu. Snímek lze v rámci žánru vnímat přívětivě, ale onu romanci brát spíše s patřičným odstupem.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Pointou filmu je určitě hra na lest a léčku, v které figuruje celý národ, ale vůbec jsem si tu hru neužil. Člověk se ztrácí v ději, spousta postav a že ti čínaní jsou fakt stejní, nemluvě o spoustě jmen, které se skládají jen z písmen Čchi. Na velice dobré úrovni jsou bitky jeden na jednoho, zato bitvy armád jsou sice velkolepé, ale toho střihače bych zastřelil. Když už je pohled na krajnu s velikou armádou, tak trvá asi půl vteřiny a hned střih na hlavního hrdinu. Čínské omáčky je víc než dost, ale to hold k šikmooké kinematografii patří. 61%
martin2560
martin2560
645 bodů
5
Filmům tohoto typu jsem nikdy nepřišel na chuť.Na efekty dobrý... velký posun oproti těmto filmům z 90 let.,Ale stále jsou tam ty věci které mi vyloženě vadí.Dlouhé, předlouhé dialogy kvůli kterým se v tom ději pak člověk ztratí.Takze za mě jen 50%.Kdo má tyhle filmy rád, jistě si přijde na své.

Dodatečné informace

Původní název:
鸿门宴 (více)
  • Hong Kong Bílá pomsta
  • Hong Kong 鸿门宴
  • Hong Kong Fehér bosszú
  • Hong Kong Hồng Môn Yến
  • Hong Kong Le Dernier Royaume
  • Hong Kong Podstępna gra
  • Hong Kong Ultimul regat
  • Hong Kong Venganza blanca
  • Hong Kong White Vengeance
  • Hong Kong White Vengeance - Kampf um die Qin-Dynastie
  • Hong Kong Белая месть
  • Hong Kong Біла смерть
  • Hong Kong 項羽と劉邦
Premiéra v ČR:
28. 2. 2024
Distributor:
Prima+
Země původu:
Hong Kong, USA, Čína
Tržby:
0,99 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění