Kopí osudu

38%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 148 bodů
6
Pro mě je toto celkem čisté béčko navíc v komerčně německém podání, což u mě na dojmu také nepřidá. Dobrodružný příběh dobře stravitelný, bohužel se spoustou předvídatelných scén a klišé. Nic na co bych e chtěl pravidelně dívat. Přesto snímek něco do sebe má.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 455 bodů
8
Volné pokračování dobrodružného hledání artefaktů německého archeologa Eika Meierse. Tentokrát pátrá po kopím, kterým byl probodnut samotný Ježíš na kříži. Vznikla tak další teorie, kde by se mohl asi nacházet. Kvalita snímku je o něco lepší než předchozí film 'Šifra Karla Velikého'. Ryze televizní produkce asi trošku přidala do rozpočtu. I scénář je o něco propracovanější a napínavější. Daleko více se tu řeší hádanky a rébusy, což zaujme. I zde jsou padouši, kteří by chtěli vše pro sebe a neváhají pro to použít i zbraň. A opět téměř dvouhodinová stopáž dává více prostoru k pohodovému vyprávění. Zbytečně se tu netlačí na pilu, což je jedině dobře. Němci dokázali, že i oni na toto téma umí natočit kvalitní snímek odehrávající se v Německu.
hp24
2 833 bodů
6.5
Sifra Karla Velikeho, Kopi osudu a Jantarova komnata. V podstate nic jineho, nez variace na filmova zpracovani knih Dana Browna "Sifra Mistra Leonarda" a "Andele a demoni", ci americkou serii John Carter (knihovnik) apod. Odvarek, ktery divaka zavede na ruzna mista souvisejici s nemeckou historii. Je to jen odvarek zminenych vzoru. Hudba (jednotvarna, dokola se oapkujici jediny motiv) vyrazne pripomina Piraty z KAribiku. A zaostava o tri konske delky i za Stracovynmi tajemnymi seriemi podobneho typu. Ale nakonec jsem pochopil smysl techto filmu - je to docela povedena reklama na zviditelneni cilu pro turisty. A z toho by si polostatni spolecnost CzechTourism mela vzit priklad a zadat si u schopneho rezisera, vymyslet napinavy originalni pribeh, zasadit do nej vyrazneho ceskeho myslitele ci genia, jednotlive zastavky, ktere podle indicii hrdinove navstivi, umistit do vsech koutu Ceske republiky a nakonec nechat navzdy znicit cilove pamatne misto opredene legendou... nabizi se napriklad Blanik, nebo udajny Stechovicky poklad. A hura do kin a do televizi - a do nekolika let bude znatelny prilibv turistu z celeho sveta...