Kopí osudu

38%
Kopí osudu
Kopí osudu

Kopi osudu (2010) Die Jagd nach der heiligen Lanze Longinovo kopí, jinak též Kopí osudu či Svaté kopí, bylo ukuto před tisíci lety a bylo jím prokláto tělo Krista. Nyní je kopí dobře skryté, protože tomu, kdo ho vlastní, dává obrovskou moc a nepřemožitelnost. Před Napoleonem je spolu s pokladem ukryl Wolfgang Goethe a cesta k němu je dlážděna důmyslnými skrýšemi, hádankami a indiciemi. Mladý archeolog Eik Meiers a jeho snoubenka Katharina Bertholdová spolu s profesorem Bachmanem by je chtěli najít... Jednoho dne se oběma mladým lidem Bachman ztratí při exkurzi do přírody. Při jeho hledání se Eik a Katharina ocitnou v jeskyni a posléze v tajné podzemní laboratoři. Najdou tam nahrávku, na níž profesor Bachman předvádí starý deník, který objevil a jehož písmo se chce pokusit rozluštit. Je to deník samotného Goetha. Podle nahrávky se podaří sestavit jeho stránky a do práce se pouští Eikův kamarád Justus: je třeba rukopis prověřit. Bádání přivede tři přátele na myšlenku, že další indicií by se mohla stát Schillerova lebka: Goethe totiž často pracoval s touto lebkou na stole. Schillerův hrob se nachází ve Výmaru, kam se také Eik, Katharina a Justus vypraví. Eikova dcera Krimi odjíždí na školní výlet, více ji ale očividně zajímá pohledný mladík, s nímž se k otcově nelibosti objímá u autobusu... O Kopí osudu se ovšem zajímá ještě někdo jiný: bohatý baron von Hahn, který tvrdí, že kopí je majetkem jeho rodu, protože Goethe je ve skutečnosti pouze ukradl. Hahn má k ruce asistenta Erlangera a zejména mistryni v bojových uměních Judith. Dva posledně jmenovaní budou tři přátele po celou dobu jejich hledání pronásledovat a klást jim nejrůznější pasti. (oficiální text distributora)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Pro mě je toto celkem čisté béčko navíc v komerčně německém podání, což u mě na dojmu také nepřidá. Dobrodružný příběh dobře stravitelný, bohužel se spoustou předvídatelných scén a klišé. Nic na co bych e chtěl pravidelně dívat. Přesto snímek něco do sebe má.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Volné pokračování dobrodružného hledání artefaktů německého archeologa Eika Meierse. Tentokrát pátrá po kopím, kterým byl probodnut samotný Ježíš na kříži. Vznikla tak další teorie, kde by se mohl asi nacházet. Kvalita snímku je o něco lepší než předchozí film 'Šifra Karla Velikého'. Ryze televizní produkce asi trošku přidala do rozpočtu. I scénář je o něco propracovanější a napínavější. Daleko více se tu řeší hádanky a rébusy, což zaujme. I zde jsou padouši, kteří by chtěli vše pro sebe a neváhají pro to použít i zbraň. A opět téměř dvouhodinová stopáž dává více prostoru k pohodovému vyprávění. Zbytečně se tu netlačí na pilu, což je jedině dobře. Němci dokázali, že i oni na toto téma umí natočit kvalitní snímek odehrávající se v Německu.
hp24
2 833 bodů
6.5
Sifra Karla Velikeho, Kopi osudu a Jantarova komnata. V podstate nic jineho, nez variace na filmova zpracovani knih Dana Browna "Sifra Mistra Leonarda" a "Andele a demoni", ci americkou serii John Carter (knihovnik) apod. Odvarek, ktery divaka zavede na ruzna mista souvisejici s nemeckou historii. Je to jen odvarek zminenych vzoru. Hudba (jednotvarna, dokola se oapkujici jediny motiv) vyrazne pripomina Piraty z KAribiku. A zaostava o tri konske delky i za Stracovynmi tajemnymi seriemi podobneho typu. Ale nakonec jsem pochopil smysl techto filmu - je to docela povedena reklama na zviditelneni cilu pro turisty. A z toho by si polostatni spolecnost CzechTourism mela vzit priklad a zadat si u schopneho rezisera, vymyslet napinavy originalni pribeh, zasadit do nej vyrazneho ceskeho myslitele ci genia, jednotlive zastavky, ktere podle indicii hrdinove navstivi, umistit do vsech koutu Ceske republiky a nakonec nechat navzdy znicit cilove pamatne misto opredene legendou... nabizi se napriklad Blanik, nebo udajny Stechovicky poklad. A hura do kin a do televizi - a do nekolika let bude znatelny prilibv turistu z celeho sveta...

Dodatečné informace

Původní název:
Die Jagd nach der heiligen Lanze (více)
  • Německo Kopí osudu
  • Německo Die Jagd nach der heiligen Lanze
  • Německo Spear of Destiny
Premiéra v ČR:
26. 4. 2022
Země původu:
Německo
Čeština:
Kopí osudu je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Kopí osudu


Powered byJustWatch