Zlodějka knih

77%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
nikol125
nikol125
2 781 bodů
10
Nádherný film!
Renfield
Renfield
2 641 bodů
6
Ano, podobných filmů už tu bylo a jistě ještě bude, ovšem Zlodějka knih se mi určitě nezdá být zbytečná. Pravděpodobně je to díky dokonale vytvořené atmosféře a opravdu vhodně zvolenému místu natáčení. To vše podkopávala snad jen německo/angličtina. Kdyby byl film v němčině, je to všechno ještě reálnější, ale to je jen drobné mínus. Naopak velké plus jsou herecké výkony, především Sophie Nélisse mě velice překvapila, zvládla svoji roli dokonale. Hereckou ikonu jakou je Geoffrey Rush snad netřeba komentovat a ani Emily Watson rozhodně nezaostává. Vše je navíc dokonale podbarveno hudbou Johna Williamse. Ale, postupem času film v některých momentech přece jen trochu ztrácí, je škoda, že se tvůrci nerozhodli pro kratší stopáž, možná by pomohla. I přesto je tu několik scén co si budu pamatovat, jako třeba jedna z mála veselejších, rozhovor o Hitlerově matce.
tomlery
tomlery
2 141 bodů
9
Zlodějka knih je velmi zajímavé dílo, ať knižní nebo filmová podoba. Z dob válečných hrůz vytáhnout i to hezké a upozornit na fakt, že ne všichni vnímali válku jako takovou a raději se uzavírali před skutečným světem do světa vlastní fantazie. Válečné filmy moc rád nemá, ale díky tomuto pojetí jsem zvládl celý film, který ve mně probudil emoce, což jistě bylo cílem.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8
Dobře zpracovaný silný příběh z období 2. světové války. Uvěřitelné herecké výkony a velice emotivní zpracování.
Tomas_313
Tomas_313
1 197 bodů
8.5
Válečné drama Zlodějka knih se se svou tématikou a hlavní myšlenkou nijak neliší od svých předchůdců, přesto okouzlí a poznamená. Vyzdvihujícím prvkem je emoční síla snímku, která diváka turbulentně vybízí k upřímné radosti a přitom opětovné scény štěstí vyplňuje ukázkami hrůznosti dané doby. Mnohé scény přibližující válku jsou minulostí prověřené a nepřekvapivé, ale i tak dojmou, jelikož je chování postav natolik přirozené a lidské. Nejvýraznější složkou je tak uvěřitelné civilní pojetí, které však díky dětskému pohledu na svět upozaďuje krutou realističnost a v plné míře nabízí euforické pozorování vzájemného vývoje vztahů mezi hlavní hrdinkou Liesel, její novou rodinou a přítelem. Válečné pozadí umocňuje možnosti postav semknout se a vybudovat si vyvíjející se vztah, čemuž značně dopomáhají dominantní výkony rodičovského dua v podání Geoffreyho Rushe a Emily Watson. Všední prvky jako je přátelství, láska nebo důvěra režisér Brian Percival předkládá nápaditě a dodává tak i obehraným scénám nový hábit a zábavnost. Jednoduchý příběh výjimečně poukazuje na opomíjenou krásu života, která je v dobách války výraznější než kdy dřív, čímž se mi Zlodějka knih asociovala s podobně naladěným počinem jménem Život je krásný. 85%
Ciiiri
Ciiiri
949 bodů
8.5
Původně jsem podle názvu čekala jiný žánr, po přečtení anotace jsem byla trochu zklamaná, ale musím říci, že zbytečně. Film je velice povedený. Z pohledu malé dívky (později slečny) na druhou světovou válku, na samotného Vůdce i na život v této době. Ve filmu jsou samozřejmě i nutné válečné scény, ale skvěle zpracované. Film rozhodně doporučuji.
myllyn
myllyn
885 bodů
7.5
Působivý film s pohledem dívky na druhou světovou válku!
Květka
Květka
711 bodů
7
Zlodejka knih. Nazev, ktery musi urcite kazdemu vernemu fanouskovi knih ci filmu neco rikat. Ja jsem neprve cetla knihu, ktera me svymi myslenkami dokonale zaujala. Filmove zpracovani je urcite take povedene, ale zkratka se mi nelibila hlavni hrdinka, ale Geoffrey Rush vse vynahradil. Ovsem Smrt jako vypravec byl originalni, stejne jako v knizni podobe. Doporucuji nejdriv precist knihu a az pote se podivat na film.
hofmi
hofmi
532 bodů
10
nádherný film,výborné herecké výkony ale smutné a poučné všem doporučuji,měli by to vidět i děti
Batista
Batista
445 bodů
10
Knižní předlohu jsem nečetl, ale pustil jsem si film jako oddych na nedělní odpoledne a dostalo se mi krásné podívané, netradičně vyprávěnou postavou, která se seznámí s námi se všemi. Krásně odvyprávěno, Goeffrey Rush je pán herec.