Spása

71%
Spása

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi vraždy. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue (Jeffrey Dean Morgan), který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. Ve filmu hraje i bývalý fotbalista Eric Cantona.




Pete69
Pete69
29 978 bodů
8.5
skvělý western s hutnou atmosférou a drsným scénářem. Herci s ostře řezanými rysy, výborné zpracování městečka na divokém západě, vynikající výkony herců a moc dobře a nepřehnaně zpracované přestřelky. Necelých 90 minut uteklo jako nic a filmu by klidně slušel i delší čas, na druhou stranu takhle je to nabité s minimem prázdných pasáží a má to spád.. Skvělý film.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Klasický příběh o pomstě vetkaný do parádní žánrovky. Jednoduchý děj (Mikkelsen po nich prostě jde hlava nehlava) je vynahrazený skvěle napsanými postavami, u kterých člověk trochu pochybuje, jestli nějaká z nich byla vůbec kladná. 7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Filmaři natáčeli v Jihoafrické republice a iluzi divokého západu se jim do filmu podařilo dostat velmi přesvědčivě. Ačkoli je film natočený za výrazně skromnějších podmínek, než by měli k dispozici v americké produkci, rozhodně se nedá říct, že by tento snímek vypadal lacině. Vše vypadá jak má být, městečko je řádně stylové, kostýmy jsou velmi zdařilé a působí dobově, nikoli na efekt jako třeba ve filmu Rychlejší než smrt Sama Raimiho. Dánští filmaři tento snímek viditelně představili v Cannes a na tomto filmu je třeba přesně vidět, proč se jejich kinematografie, byť operuje s polovinou peněz než naše, může řadit do solidního evropského nadprůměru, zatímco my na evropské scéně doslova paběrkujeme s filmy, kterým nikdo nerozumí a někdy mám pocit, že jim často nerozumí ani filmaři, kteří je točí.

Dodatečné informace

Původní název:
The Salvation (více)
  • Jižní Afrika Spása
  • Jižní Afrika The Salvation
  • Jižní Afrika A megváltás
  • Jižní Afrika A Salvação
  • Jižní Afrika Intikam
  • Jižní Afrika La salvación
  • Jižní Afrika La Terre promise
  • Jižní Afrika Päästmine
  • Jižní Afrika Wybawiciel
  • Jižní Afrika Спасение
Premiéra v ČR:
31. 12. 2015
Země původu:
Jižní Afrika, Švédsko, Dánsko, Velká Británie, Belgie, Jihoafrická republika
Rozpočet:
10,5 mil. USD
Tržby:
1,36 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Spása je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch