Starouši na plný plyn

66%
Starouši na plný plyn
Starouši na plný plyn
Sľuby sa majú plniť. Ale ako ich dodržať, keď ide o záchranu psychopatického masového vraha, odpykávajúceho si trest v najprísnejšie stráženej väznici? Haraldove (Kim Bodnia) vyčíňanie v podobe lúpežných prepadnutí bánk sa skončilo spravodlivým trestom. Po niekoľkých rokoch sa ocitá na slobode sprevádzaný nevyriešiteľným problémom. Vplyvnému gangstrovi Ratkovi ( Slavko Labovic) dlhuje tri a pol milióna a netuší, odkiaľ také množstvo peňazí v krátkom čase získa. Vlastní len malú reštauráciu, ktorú počas jeho neprítomnosti viedli dvaja jeho priatelia, ale táto čiastka ani zďaleka nepostačí na vyrovnanie závratného dlhu. Ich spoločný starý priateľ Munken (Jens Okking), ktorý Haraldovi nahradil otca. Leží v nemocnici so závažným ochorením pečene a lekári mu dávajú minimálne šance na prežitie. Haralda na smrteľnej posteli požiada o poslednú láskavosť, aby našiel a priviedol jeho syna Ludwiga (Torkel Petersson), ktorého už roky nevidel. Zaviazaný Harald sa so svojimi priateľmi púšťa do okamžitého pátrania po tomto mužovi. Ludwig sedí na doživotie v najprísnejšie stráženej väznici za brutálne vraždy mladých žien. Napriek zložitej situácii je Harald presvedčený, že sľuby sa majú plniť a svoju úlohu chce doviesť do úspešného konca. Jeho priatelia vymyslia šialený plán, ako psychopatického zločinca vyslobodiť z väzenia... V snahe zachrániť život Munkenovi sa Harald rozhodne vykradnúť miestnu banku a získané financie znásobiť stávkou na futbalový zápas. Jeho skvelý nápad však nedopadne ani zďaleka podľa jeho predstáv...



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 465 bodů
9
Jedná se o prequel filmu 'V   Číně jedí psy' a musím   přiznat, že se mi to líbilo   daleko více. Tvůrci se   zřejmě poučili z chyb, a   tak si tentokrát dali   větší pozor. Je to   zábavnější, akčnější,   drsnější, zkrátka černá   gangsterka podle mého gusta.   Rozdílu dle předchozího   snímku moc není, ale to mi   nějak bylo fuk. Překvapilo   mě ohromné těžké letadlo   letící zmatečně a   smrtelně nízko nad   letištěm řízené hrdinama   snímku. Je pixelové a ani to   není poznat. Klobouk dolů.   Shlédnutí tohoto filmu   rozhodně není stráta času.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Kim Bodnia nám malinko přibral, ale jinak zůstává od prvního dílu vše při starém - cynismus prýští z každého filmového okénka a Olsen opět servíruje pohled na smrt jemu vlastní: "Nic se neděje, v životě se stanou i horší věci.". Pokračování brutální gangsterky tentokrát zhltlo znatelně větší rozpočet (viz. honička na cestě z banky) a přisadilo na akční kartu. Zápletka lehce pokulhává, ale pod hromadou navršených těl a tlaku na bránici leccos hrdinům prominete. Nezbývá, než do se do téhle dánské žranice pustit přímo po hlavě a opět si párkrát povzdechnout, že to ten Vuk nemá na světě zrovna lehké (což potvrdí i mikrovlnka, která otestuje tvrdost jeho lebky ;)

Dodatečné informace

Původní název:
Gamle mænd i nye biler (více)
  • Dánsko Starouši na plný plyn
  • Dánsko Gamle mænd i nye biler
  • Dánsko Gamla män i nya bilar
  • Dánsko In China essen sie Hunde 2
  • Dánsko Old Men in New Cars - In China essen sie Hunde 2
  • Dánsko Old Men in New Cars: In China They Eat Dogs II
  • Dánsko Öregfiúk új verdákban
  • Dánsko Starí chlapi na nových autách
  • Dánsko U Kini jedu pse 2
  • Dánsko Vanhat miehet uusissa autoissa
  • Dánsko V Číně jedí psy 2
  • Dánsko Дави на газ!
  • Dánsko Стари муцуни в нови коли
Země původu:
Dánsko
Tržby:
0,14 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Starouši na plný plyn