Dálnice 60

78%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Zajímavá fantasy Road Movie, ale přeci jen mi tam chybí něco navíc, něco co mi vyrazí dech.. komedie to není, protože jsem se moc nezasmál, je to zajímavé zpracování příběhu člověka, který se rozhoduje, kudy životem dál a ve snu mu "kouzelný dědeček" připraví zajímavé dobrodružství. Já už budu hodný, dědečku! v hollywoodském podání.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Byť se snímek zdá být jen značně jednoduchou zábavnou road movie, opak je pravdou. Šikovně v sobě skrývá filosofii života a osobního přesvědčení. Převážně jsou obsažené interpretace o promiskuitním sexu, drogách a o snaze být tím, kým jsme a nenechat se ovlivnit ostatními. Životní překážky jsou něco, co se někdy překonává lehce, někdy hůře, někdy i za pomoci svého vlastního důvtipu a sebelhostejnosti. Matka si vezme drogu jenom proto, aby se mohla setkat se svým zdrogovaným synem? Jasně, zní to divně, ale to se nejdříve musí vidět scéna o tom pojednávající a potom dělat soudy a moralizovat o daném skutku. A je tady toho více. Avšak pozor, snímek rozhodně nesklouzává k lecjaké moralizaci. Proto divák uvidí jen to, co vidět chce. někdo se bude jen bavit, někdo si z toho něco vezme k zamyšlení. Nízkorozpočtový filmový projekt a ani to není znát. V tomto udělal scenárista Bob Gale poctivý kus filmové práce. Tento snímek je od něj první režijní práce a také poslední, což je evidentně škoda.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Příjemná komedie, kde je celé to hledání sebe sama především zábavné. Možná by to chtělo zručnějšího režiséra, který by podtrhl akci i emoce - nabízí se Zemeckis, který Galeovi tak dobře oživil Návrat do Budoucnosti, ale ono to u takovéhohle filmu není zase tak důležité.
Fingon
16 886 bodů
8
Zatím čtyři, ale brzy se na to podívám znovu.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Vůbec jsem nevěděl, co mám očekávat, ale veškeré obava byly hodně rychle rozprášeny. Bob Gale totiž dokonale zůročil své bohaté zkušenosti ze psaní scénářů a natočil snímek par excellence, který představuje nejen velkou porci inteligentní zábavy, ale hlavně dokáže svým netradičním pojetím přimět diváka k zamyšlení. Je lepší vědět víc, nebo raději vůbec nic? Taková otázka může být rozvedena mnoha cestičkami, ale ta vedoucí skrze záhadnou dálnici 60 je dozajista tou nejabsurdnější, nejzvláštnější, ale zároveň i nejnápaditější, jakou si lze vůbec představit. To už je ale asi trochu moc přívlastků, a přesto nejsou dostatečně výstižné. Nejlépe bude, když napíšu jedinečný- v celkové myšlence, vtipném provedení a hereckých výkonech v čele s božským Gary Oldmanem, který dostal bezvadnou roli hodnou skutečně těch největších hereckých osobností, a poradil si s ní ještě vysoko nad všechna očekávání. Podle mě jeden z nejoriginálnějších filmů poslední dekády, a je velká škoda, že se do povědomí širší společnosti zatím nedostal.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
10
Nedávno jsem projížděl svá hodnocení, abych trochu usměrnil 100% hodnocení, protože s takovou odpovědností a troufalostí tvrdit o tom, či onom filmu, že je perfektní, protože si to má prostá duše myslí, je příliš troufalé. 100% filmy u mě podstoupily velmi náročnou zkoušku, kterou potvrdil až čas a řekl jsem si, že dávat takovouto známku budu se vší opatrností, protože ne každý film je toho hoden. A rozhodně jsem nečekal, že tak brzy po tomto rozhodnutí najdu film, kterému se tu plnou palbu nebudu bát dát. Dálnice 60 je v mých očích takřka dokonalou záležitostí. Míjel jsem jí každý den, ale přesto jsem si jí nevšímal. A nyní jsem našel rozhodnutí na ní zahnout, vychutnat si každý kilometr (čili stopáž) a nelitovat toho. Přeju vám, aby i vy jste našli svojí Dálnici 60, protože ten zážitek za to stojí. Díky Bobe Gale.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Na tu dobu originální námět a hodně dobře zpracovanej scénář. Spousta méně i více známých tváří ve vedlejších rolích a výbornej výkon Garyho Oldmana (na 5. element samozřejmě nemá, ale i tak byl super) Co víc dodat, užíval jsem si to, to je prostě film pro mě:-) 81%
bidlobox
3 802 bodů
8
Jeden z filmů, na které se nezapomíná i díky ústřední dvojici, Garymu Oldmanovi a Michaelu J. Foxovi a díky epizodním úlohám Chrise Coopera, Jamese Marsdena, Christophera Lloyda či Kurta Russella.
tKoudy
tKoudy
48 bodů
8.5
Tak trochu nenápadný, ale velmi nápaditý film!
PipinuLebeda
18 bodů
8.5
Výborný filmový zážitek převedený do dobrého scénáře, výborně natočené a režírované. Kdo by to byl řekl, že v takovém obsazení vznikne takovýhle filozofický epos. Škoda pár zbytečných trapných momentů a občasného klišé, ale skvěle vymyšlené postavy a hlavně skvělý Gary Oldman stojí za to.