Recenze filmu Dračí doupě

34%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
1.5
Viděno jednou a už se nebude nikdy opakovat. Film můžeme brát jako ukázku toho jak se nemají točit dobrodružné fantasy filmy. Kdyby ve filmu nehrál můj oblíbenec Marlon Wayans tak si film snad nikdy ani nepustil. Příběh působí jak obšlehnutý z mnohem úspěšnějších příbuzných a efekty jsou spíše k smíchu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
5
Dobrodružné fantasy, na kterém se z velké části podíleli i čeští tvůrci. Už od prvního pohledu je jasně vidět, že to není nic převratného. Nízký rozpočet je velice znát nejen na výpravě. Pro Čechy jsou místní lokace velmi rozpoznatelné a tak trochu potěší, jenomže to takovou tou svou obyčejností prostě sráží na kolena. I scény točené ve studiu jsou znát. Fantasy žánr převálcovala pohádkovost a to i s velmi lacinými byť pixelovými efekty. FLASCH BARRANDOV SPECIAL FX sice ve své době nevybočoval ze standardu počítačem vytvořených triků, ale na takovýto film je to prostě málo. Závěrečné scény soubojů s draky se již vytvářeli v Americe a ten rozdíl je znát. Myšlenka to nebyla špatná, ale když je nízký rozpočet, ohromující dílo zkrátka nikdy nevznikne. Film celkově vypadá po vizuální stránce tedy spíše jako fantasy pohádka točená televizním studiem než čistokrevní fantasy. Ale je fakt, že ve světové kinematografii vznikla i daleko horší díla. Takže jako ryze televizní film na víkendové odpoledne tento počin zcela postačí.
Fingon
16 886 bodů
8
70%. Dračí doupě vůbec není špatný film, přinejmenším pro fanouška her na hrdiny. (I když podle teaseru, který jsem dostal spolu s Baldur's Gate II jsem nabyl dojmu, že se do fantasy světa dostanou sami hráči). Dvojka je mnohem horší, ale má tu lepší hodnocení jen proto, že se dostala právě jen k fanouškům. Kdyby se k jedničce nedostali řadoví diváci, jsem v pokušení tvrdit, že by se do Shit200 vůbec nepropadl. Triky netrhají oči svou umělostí, výkony herců taky nejsou nejhorší (Damodar je super, Malkovichův vládce zlodejů je příjemně kluzký, a ani dvě ženské představitelky nejsou k zahození, i když se tu v případě mladé čarodějky evidentě vykrádá Mumie - i ten Ridley je trochu podobný na Ricka; a vládkyně se zase hodně podobá Amidale bez nalíčení). Kdo mě hodně dral, byla ta lovkyně odměn, na elfku vypadala opravdu hnusně. Na Ironse si nestěžujte, celkem povedeně paroduje Hitlera (teď si trochu přeju, aby jeho part převzal Ivan Trojan a čarodějku si střihla Klára Issová, to by pak teprve byla sranda). Tak jako tak, Dračí doupě je film totálně nepochopený a nedoceněný. A hlavně je to i svou strukturou film, ne jen zpracovaný modul pro Dungeons and dragons jako dvojka. Anebo je mé hodnocení tak pozitivní proto, že jsem právě viděl Dungeon Siege... Ale hlavně (podruhé) - je tam beholder! Sice jen na pět vteřin, ale je tam!
ZkuKol
12 290 bodů
2
hovadinka se špatnými triky, hereckými výkony a naprosto zbytečným dějem i dialogy
M3lios
M3lios
9 141 bodů
6
Ďakujem pekne, no ja radšej ostanem pri old school stolovej hre...
Tom Hardy
Tom Hardy
8 369 bodů
2
Tenhle film si jednohvězdičké ohodnocení zaslouží pouze v případě, že ho uvidíte v kině a v originále. Na videu u standartní verze a s dabingem lze totiž i odpustit hrozné triky, stoprocentně přehrávající herce i slaboduchý scénář... já to však viděl napřed v originále a tak na mém hodnocení nic nezmění ani slušný pocit z videa...
Alaitos
Alaitos
5 367 bodů
0
I ve srovnani se starsimi fantasy filmy vypada D&D jako filmovy odpad a neuveritelny omyl. Nesympaticke hlavni postavy a naprosto prkenny Irons. Thora Birch byla v roli cisarovny alespon trochu verohodna, ale jedna role film nezachrani.
saboter
saboter
3 564 bodů
5.5
Solidní fantasy které není tak špatné jak vypadá ale zase nejde o něco úžasného jde o solidní řemeslo ale například scénář se dost kopíruje herci ujdou a efekty také njsou špatné a příběh jak jsem říkal dot okopírovaný z jiných filmů ale celkem vás chytne.
Nevka
Nevka
1 503 bodů
1
No fuj! Pokud bych měl nějakým souslovím definovat dno fantasy žánru, pak bych použil název tohoto filmu. Když se o pár let později podíváte na Eragona, můžete s klidem konstatovat, že Irons se ani zdaleka nepoučil. Ale na druhou stranu si to zase na nic nehrálo, a už z trailerů bylo jasné o jakou fantasy sračku tady půjde...
Senkys57
Senkys57
973 bodů
2
Parta lumpů vůbec není špatná, jen k tomu chybí nějaká procítěnost, tam např. postava spadne a prostě se nic neděje. Není to nic, kvůli čemu bych si rval mozek z hlavy, dá se to zvládnout v pohodě, ale je to.... špatný. Efekty, zápletka, někdy aj pitomé vtipy. Koneckonců mi přišlo, že to nebrali moc vážně, jen aby to měli za sebou a čau...
  • Atmosféra
  • Banda
  • Projekt hodili za hlavu